2018.01.24. 23:43 |
A Ferencváros tanult a legutóbbi meccs hibáiból, és két emberhátrányos gólnak is köszönhetően legyőzte a Fehérvárt az Erste Liga középszakaszában.

Ezúttal is fordulatos meccset hozott a Ferencváros és a Titánok összecsapása. Ahogy hétfőn Fehérváron, úgy szerdán Pesterzsébeten is a zöld-fehérek kerültek előnybe, Németh Attila remekül érkezett a kapu elé a 2. percben. A Fradi ezúttal kivédekezte az első emberhátrányt, amelyből két napja négy gólt is kapott, majd kiegészülve Rafaj szerzett nagy gólt. A Fehérvár a 14. percben szépített Mazzag révén, de a hazai csapat támadásban maradt, és a 19. percben Hietamäki egy kapáslövésből megszerezte a harmadik gólt is, emberelőnyben.

A szünet előtti kakaskodás következtében kettős emberhátrányban kezdte a második harmadot az FTC, és ezt gyorsan kihasználták a vendégek, Schoenmakers  büntetett. A játékrész derekán felpörögtek az események, és bár Dubek találatával ismét meglépett a Fradi, a Titánok rákapcsoltak, és négy perc alatt egyenlítettek –  Szita és Részegh volt eredményes. Ezt követően a zöld-fehérek játszhattak kettős fórban, majd ahogy az egyik kiállítás letelt, be is találtak Hietamäki bombájával.

Az utolsó húsz perc elején Láday révén egyenlítettek a fehérváriak. A 44. percben Virág Tamást kiállították akadályozásért, mégis a hazaiaknak sikerült újra betalálniuk: Tendler lőtt kapura, a korong pedig Shupe, a fehérvári kapus és a kapuvas érintésével csorgott a hálóba. A harmad hátralévő részében egymást érték a kiállítások, de ebből egyik csapat sem tudott profitálni. A végén a Titánok még lehívták kapusukat is emberelőnyben, de egy Jaborník-Tendler összejáték végén utóbbi góljával végleg eldöntötte a meccset a Ferencváros.

Ferencváros-Fehérvári Titánok 7-5 (3-1, 2-3, 2-1)

Nyilatkozat

Greg Lindqvist, Ferencváros:. „Nagyon fegyelmezetlen volt a csapat, és rengeteg felesleges kiállítást kaptunk ezáltal, ami a Fehérvár ellen, akik nagyon jók előnyben, különösen nem szerencsés. Legutóbb 5-2-re veszítettünk, akkor tizennégy százszázalékos helyzetünk volt, ma nem volt tizennégy ilyen helyzetünk, mégis lőttünk hét gólt. Egész szezon során oda-vissza vertük egymást a Fehérvárral, úgyhogy most örülünk a három pontnak, de rengeteg tennivaló van még, hiszen az a cél, hogy visszakerüljünk abba a formába, amiben szeptember és november között voltunk. Három pontot szereztünk, ez most a legfontosabb” – mondta a mérkőzés után

Kóger István, Fehérvári Titánok: Az első percben kaptunk egy gólt, ami megzavart minket, de a második és harmadik harmadban mi játszottunk fölényben. Sokat dolgoztunk a gólokért, de valahogy nehezen jött össze, mi viszont könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek.