Első helyen a magyar válogatott!

2013.12.20. 19:45 |
Világbajnoki csoportot nyertek a juniorok!

A magyar válogatott világbajnok lett! A hollandokat 7-2-re verték a srácok, ezzel már biztosan feljutók, attól függetlenül, hogy mit hoz a holnapi meccs.

A holnapi, záró meccsen a horvátokkal játszik a magyar csapat, a korábbi programmal ellentétben este 8 órai kezdéssel. Utána pedig következik a díjátadó, ahol a magyarok nyakába bekerül az aranyérem.

Zaka Norbert, a válogatott tartalékkapusa tolmácsolásában olvashatják, mi történt a döntő fontosságú meccsen.

"Az első harmadban a válogatottunk nem kezdett túl jól, az első néhány percben kissé beszorult. Hamar emberhátrányba került, amelyből a hollandok veszélyesen tamadtak. Ebből sikerült gólt is szerezniük, egy kapuvasról visszapattanó korongból. A magyar válogatott is játszott emberelőnyben, ezekből viszont a világbajnokság alatt először volt veszélytelen az ellenfél kapujára. 15 percig úgy tűnt, hogy a hollandok vezetésével fogunk a szünetre vonulni, hiszen idegesen és pontatlanul játszottunk. Ám ezt Keresztury Erik megcáfolta, egy harmadközepi lövésből ért el gólt, ezzel kiegyenlített a válogatott. Egy perc sem telt el amikor Könczei Áron lőtt kapura, a kapus hiába ért bele a korongba, az a hálóban kötött ki, ezzel 2-1-re módosítva az eredményt. A csapatnak pontosabban és kevésbé feszülten kell játszania a továbbiakban. 40 perc még hátravan, az egygólos előny nem túl sok.

A második harmadot előnyben kezdtük, de Láday kiállítása miatt hamar hátrányba kerültünk. Ebből szerencsére nem született holland gól. A harmad közepén egy elhozott buliból Stipsicz Bence szerzett gólt. Erre hamar jött a holland válasz emberelőnyben. Később a bíró osztott két percet a hollandoknak, amelyből Galló Vilmos volt eredményes egy kipattanó után. A harmad utolsó másodperceiben Korbuly Gergely lőtt a kékről kapura. A korong a holland kapus mellett a hálóban kötött ki. A magyarok kissé megnyugodtak, sikerült az emberelőnyös játékunkat is stabilizálni. Nagyrészt kontrolláljuk a mérkőzést, a hollandoknak csak kontrákból vannak sanszaik. Az 5-2-es előny megnyugtató, de még semmi nem dőlt el.

A harmadik harmad első pár percében a hollandok próbáltak nyomást gyakorolni a kapunkra de Ágoston kapuját nem sikerült bevenniük. A késöbbiekben a magyar csapat emberfórba került amit sikerült értékesíteni Erdély Csanád révén. Ezután a holland csapat teljesen szétesett emberelőnyeikben sem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani. Ekkor már csak a különbség volt a kérdés. A végén még Galló Vilmos volt eredményes egyéni akciója végén. Végig pörögtük az egész meccset ellenfelünk csak a meccse első felében volt pariban a válogatottal. A csapat megérdemelten nyerte a meccset és az egész világbajnokságot."

Rich Chernomaz (Magyarország) - "A hollandok ellen játszottuk eddig a legfizikálisabb hokit. A srácok nagyon jól küzdöttek, ütköztek, támadtak, mindent megtettek a győzelemért. Az volt a kulcs, hogy jókor lőttünk jó gólokat, emberelőnyben is javultunk. Nagyon örülünk, de még nincs vége a világbajnokságnak. Úgy gondolom a srácok készen állnak arra, hogy öt győzelemmel fejezzék be ezt a vébét!"

Theo van Gerwen (Hollandia) - "Megérdemelten nyertek a magyarok, és itt most nem a képességbeli, hanem a hozzáállásbeli dolgokról beszélek. Az első másodperctől az látszott, hogy meg akarják nyerni ezt a meccset. 100%-osan akarták a győzelmet, az aranyérmet, és végig küzdöttek érte. Mi 95%-osak voltunk, ami pedig nem elég. Ráadásul az 5. gólt nagyon rosszkor kaptuk, más lett volna kétgólos hátránnyal menni a szünetre. Gratulálok a magyaroknak."

Fotó: Bán Olivér