Vigyázz, kész, rajt!

2022.09.16. 15:19 |

Három mérkőzéssel rajtol az Erste Liga új idénye.

Először Újpesten dobják be a korongot az új szezonban, a Megyeri útra a DVTK Jegesmedvék csapata utazik. Az előző idényben mindkét együttes számára a negyeddöntő jelentette a végállomást. Az UTE tavaly otthon rendkívül hatékony volt, a cél a jó hazai mérleg megtartása. A lila-fehérek a légiósokat cserélték le, valamint négy játékost szerződtettek Győrből. A miskolciaknál visszatér Vas János, aki hat idény után játszik újra a magyar bázisú bajnokságban. A DVTK-nál a saját nevelésű fiatalok egyre több szerepet kaphatnak.

A DEAC és az FTC-Telekom öt nappal a HELL Szuperkupa után találkozik újra. A szezon első trófeáját a debreceniek nyerték, 4-1-re diadalmaskodva. A Fradi kispadján nem lehet ott Fodor Szabolcs vezetőedző és Yul Hennelly másodedző, valamint Tóth Gergő is megkezdi hárommeccses eltiltása letöltését. Az előző idényben döntősének kerete alaposan átalakul, több rutinos játékos távozott, hét új légiós érkezett. Debrecenben nagyobb volt az állandóság, bár stabil emberek mentek el, a visszatérő Izacky, valamint Révész nagy erősség lehet.

A Dunaújváros 19 új emberrel és új edzővel, Niko Eronennel készül az új szezonra. Több tehetséges fiatal maradt, érkezett hat finn, valamint visszatértek egykori válogatottak, mint Varga Arnold és Somogyi Balázs. Az Acélbikák a felkészülési időszakban értek el biztató eredményeket. Első ellenfelük a Budapest Jégkorong Akadémia HC lesz, amely legutóbb MAC HKB néven szerepelt, az új idényben viszont már a Tüskecsarnok helyett Káposztásmegyer lesz az otthona. Három finn, egy amerikai és egy fehérorosz légiós csatlakozott, valamint visszatért Nagy Krisztián, és a rutint erősítheti Szabó Bence és Gőz Balázs érkezése is.

A program:

18.00: UTE–DVTK Jegesmedvék
18.30: DEAC–FTC-Telekom
18.45: Dunaújvárosi Acélbikák–BJA HC

Valamennyi mérkőzés élőben nézhető az Erste Liga TV-n.