Vendégek vasárnapi sikerei

2020.10.04. 22:35 |

Dupla meccs a Tüskecsarnokban, a Gyergyó hosszabbítás után, a Csíkszereda rendes játékidőben győzött az Erste Ligában.

FTC-Telekom–Gyergyói Hoki Klub  1-2 (0-1, 1-0, 0-0, 0-1) – hosszabbítás után

Az FTC-nél Tóth Renátó, a vendégeknél a volt fradista Tendler helyett Valdix került be a keretbe. A zöld-fehérek kapuját újra Arany Gergely, nem pedig a Csíkszereda ellen remeklő Nagy Kristóf védte. A meccs a várt kemény küzdelmet hozta már az elejétől, kevesebb volt a lövés. A 7. percben Jones és Pavuk akasztott össze, amiért mindketten öt perc plusz véglegest kaptak, véget is ért számukra a találkozó. A Gyergyó bekkje két perces büntetésben is részesült, az emberelőnyben nyomott a Fradi, de Cooke jól védett. Nem sokkal később Tóth Renátó is leült, 2+10 perc volt a büntetés, ám a vendégek sem éltek a fórral. A következővel már igen: Hodgman is 2+10 percet kapott, a 17. perc elején pedig Oulette St-Amant kihasználta a védelmi hibát.

A második harmadot nagy lendülettel kezdte a Fradi, megdolgoztatta Cooke-ot, de a 24. percben Kulmala lövésénél már a kapus is tehetetlen volt. Újra a bunyóé lett a főszerep, Sarcia és Oulette St-Amant ült le. Mindkét oldalon remekeltek a kapusok, a Fradi kétszer is fórban támadhatott, de a gyergyói védekezés hatékonynak bizonyult.

Az utolsó felvonásban kétszer annyi lehetősége volt a Fradinak, de a távoli löketeket és a ziccereket is fogta Cooke, főleg Kulmala előtt adódott nagy lehetőség. Mindkét együttes kihagyott egy-egy fórt.

A hosszabbítás Arany bravúrjaival indult, aztán Cooke-t tették próbára a hazaiak. St. Amant is közel járt a gólhoz, de a pluszpont végül egy másodperccel a vége előtt dőlt el: Koskiranta szép csel után talált be.

A Fradi negyedik meccsén is ráadás döntött, 2-2 eddig a társ-címvédő mérlege. A Gyergyó a pénteki vereség után javított, és kedden a Vasas ellen folytatja Káposztásmegyeren.

Nyilatkozat

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Sokat beszéltünk arról, hogy az ismert körülmények miatt nem igazán állunk még készen a rajtra, de ez most már a negyedik meccsünk volt a ligában, az idő előrehaladtával pedig egyre kevesebbszer hozhatjuk ezt fel kifogásként. Úgy gondolom, ma nem is emiatt nem nyertünk, hanem azért, mert mindössze a második harmadban mutatott játékunk lehetett volna elég ahhoz, hogy behúzzuk a meccset. Húsz perc jégkoronggal viszont még mindig nem lehet mérkőzést nyerni. Megyünk tovább, és megpróbáljuk megtalálni a megoldást a hétköznapokban, az edzéseken, mert úgy látszik, egyelőre nem elegendő, amit csinálunk. Egyelőre a játék egyetlen elemével sem lehetek elégedett, meg sem közelítjük a legjobb formánkat, mindenben javulnunk kell.”

Malcolm Cameron, vezetőedző, Gyergyói HK:  „Úgy éreztem, a mai napon összességében jobb teljesítményt nyújtottunk az ellenfelünknél. Az első harmaddal kifejezetten elégedett lehettem, a második érthető módon nem tetszett annyira, de végig kézben tartottuk az eseményeket. Két különböző karakterű csapatról van szó, most is sok volt az ütközés, a fizikai játék, de ebben is felnőttünk az ellenfélhez, és sokkal jobb karaktert mutattunk, mint pénteken Debrecenben."

Opten Vasas HC-Csíkszeredai Sportklub 2-5 (0-0, 0-2, 2-3)

Az első harmadban kiválóan játszott a Vasas, többször is lőtt kapura, mint ellenfele, amelyhez visszatért eltiltása után Láday Tamás. A piros-kékek kontrái veszélyesek voltak.

A második játékrészben fokozta a nyomást a Csíkszereda, és az egyik új szerzemény, Blackwater be is talált. Szamankov nagy védése után az ellentámadásból Fodor lőtte be a ziccert, így a 27. percre már kettővel vezettek a vendégek. A Vasas fórból nem tudott szépíteni.

Az utolsó harmad elején aztán összejött a fővárosiak gólja, Nagy Márk szerezte. Egymást érték a kiállítások, és végül 4 a 4 ellen a Csíkszereda volt eredményes Maylan révén, majd már csíki emberelőnyben egy szintén új igazolás, Tousignant lőtt nagy gólt, el is döntve a meccset. Az 55. percben Taratuhin vágta be a fórban megjáratott korongot. A hajrában Schmál lőtt be egy kipattanót, de közelebb már nem tudott zárkózni a Vasas, részben egy újabb kiállítás miatt.

A Csíkszereda szerdán a DEAC vendége lesz.

Nyilatkozat

Ladányi Balázs, vezetőedző, Vasas: „Azzal kifejezetten elégedett vagyok, hogy egy percig sem adtuk fel, a srácok dolgoztak, tették a dolgukat. Annyiban különbözött a pénteki mérkőzéstől ez a mai, hogy több gólhelyzetünk volt, és ez mindenképp pozitív, hogy már több helyzetet ki tudunk dolgozni. Sajnos, kimaradtak ezek a helyzetek, a Csíkszereda viszont kihasználta az övéit, ez döntött.”

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszereda: „Ahogyan tavaly, úgy ebben az évben is hajtós, munkás csapat a Vasas, így tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Most is dolgoztak, tapadtak, és ha megadják 2-0-nál a góljukat, lehet, hogy egy kicsit másként alakul a mérkőzés. De elégedett lehetek, mert eredményesek tudtunk lenni a harmadik harmadban, és így le tudtuk úgymond zárni a meccset. A Debrecen ellen folytatjuk, legalábbis ez a terv. Fel kell készülnünk arra, hogy az egész bajnokság bizonytalan forgatókönyvvel megy majd, akár az utolsó pillanatban is elmaradhat egy-egy bajnoki. Reméljük, most nem így lesz.”

Fotó: Fradi.hu/Micheller Szilvia