Megvan a felnőtt válogatott kerete az NNT-re

2014.11.04. 19:55 |

Rich Chernomaz szövetségi kapitány megnevezte a felnőtt válogatott 28 fős keretét a hétvégi Négy Nemzet Tornára.

A szűkített keretbe három kapus, tíz hátvéd és tizenöt csatár került be.

„A folyamat része, hogy új srácokat is kipróbáljunk és igazán meglepett néhányuk teljesítménye. Megvan az oka annak, hogy a korábbi keretből a játékosok egy részét megtartottuk, egy másik részét viszont nem, ezzel a jövőre készülünk, nem a jelenre. A jövőre nézve pedig nem csak a fiatalítás a feladatunk, de a csapat gyorsaságának fejlesztése is, ez volt a szempont az újonnan bekerültek játékosoknál” – mondta Rich Chernomaz szövetségi kapitány az icehockey.hu-nak.

A SZŰKÍTETT KERET

Kapusok (3): Bálizs Bence, Duschek Dávid (Miskolci Jegesmedvék), Rajna Miklós (Fehérvár AV19)

Hátvédek (10): Gőz Balázs (Miskolci Jegesmedvék), Hüffner Adrián, Nathan Martine, Mestyán István, Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Orbán Attila, Reiter Attila, Szirányi Bence, Tokaji Viktor (Fehérvár AV19), Vas Márton (Löwen Frankfurt, GER)

Csatárok (15): Benk András, Kovács Csaba, Magosi Bálint, Sárpátki Tamás, Sikorcin Ladislav (Fehérvár AV19), Karol Csányi, Turbucz Martin (Újpest), Dubek Vladimir, Rafaj Attila (Ferencváros Bp. ESMTK), Hári János (MODO, SWE), Tyler Metcalfe, Nagy Krisztián (Miskolci Jegesmedvék), Sebők Balázs (Hokki, FIN), Sofron István (Krefeld Pinguine, GER), Vas János (Slavia Praha, CZE)