Véget ért a BJAHC veretlensége

2022.10.21. 21:48 |

Parázs összecsapáson nyert a DEAC a BJAHC otthonában, így visszavágott a pár héttel ezelőtti hatgólos vereségért.

Az immár nyolc meccse a pályát győztesként elhagyó Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club az UTE és a FEHA19 elleni győzelmekből érkező DEAC-ot fogadta a Vasas Jégcentrumban.

Bár a BJA kezdte jobban a mérkőzést, a 11. percben a vendég DEAC szerezte meg a vezetést: Ravasz kiállítását kihasználva, Spirko kapáslövésébe Révész Marcell piszkált bele közelről (0-1). Egyetlen perc sem telt el, máris egyenlített a hazai csapat: a sérüléséből visszatérő Nagy Krisztián Hetényit meglepve a rövid sarokba tüzelt (1-1). A 13. percben visszaszerezték a vezetést a debreceniek: egy Kornakkerről felpördülő korongot Sándor Bence ütött a hálóba közelről (1-2).

A középső harmadban Izackyt állították ki a játékvezetők, miután egy lendületes kontra végén berepült a BJA kapujába, Kornakkert is eltalálva. Az emberhátrány ellenére növelte előnyét a DEAC: a 25. percben Révész szerzett korongot az ellenfél térfelén, majd középre tett passza után Molnár Dávid nem hibázott ziccerben (1-3). A 30. percben újra egy gólra zárkózott a BJA. Eetu Elo tüzelt távolról, a korong pedig kalandos úton kötött ki Hetényi kapujában (2-3). Később gól már nem született. A hazaiak nem tudták kihasználni emberelőnyüket, a 36. percben Sági és Kozma tetszetős összjátékának vége kapuvas lett.

A 47. percben újra meglépett két góllal a DEAC: Révész, és Sági lövéseit még védte Kornakker, de Molnár Dávid már túljárt az eszén saját maga második, csapata negyedik gólját szerezve (2-4).  Próbálkozott, de pontatlan volt a kapu előtt a BJA, a DEAC pedig büntetett: az 51. percben Jan Dalecky volt eredményes a vendégek kapusának közreműködésével (2-5). Három perccel a vége előtt Jakub Izacky vitte be a kegyelemdöfést: ziccerben, higgadt csel után talált a hálóba (2-6).

A DEAC már sorozatban harmadik meccsét nyerte, és legközelebb, szombaton délután a DAB-hoz látogat. A BJA továbbra is magabiztosan vezeti az Erste Ligát, és a FEHA19 csapatát fogadja majd.

Nyilatkozatok

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: "Elsősorban gratulálok a srácoknak az elmúlt utazáshoz, nyilván egy ilyen fiatal csapatnál ez előbb-utóbb véget ér. A mai meccs, főleg az elején, teljesen rendben volt. Azt kell mondjam, hogy ez a mai vereség nekünk felért egy győzelemmel, úgyhogy készülünk és próbálunk visszaszállni a vonatra, amin robogtunk."

Kecskeméti Áron, másodedző, DEAC: "Nagyon örülünk a srácokkal, hogy sikerült egy jó mérkőzést játszani. Mint mindenki tudja, revansért jött a csapat, hiszen a múltkori itt vendégeskedésünkkor egy elég kellemetlen eredmény született. Így most sikerült visszavágnunk. Összességében ma nagyon boldogok vagyunk, mivel hat gólt sikerült lőni, a csapatnak minden szekciójában sikerült jól játszani, Zoli ismét óriásit teljesített a kapuban és tényleg kihasználtuk a helyzeteinket. Ez boldoggá tesz bennünket a holnapi dunaújvárosi meccs előtt."