Vb: 4-2-es győzelem Ukrajna ellen

2015.04.23. 15:25 |

Thrillerbe illő forgatókönyvű meccsen, 0-2-ről fordítva 4-2-re nyert Ukrajna ellen a magyar férfi felnőtt válogatott a Krakkóban zajló divízió 1/A világbajnoság negyedik játéknapján.

Nem változott az összeállításunk az Olaszország felett aratott győzelem óta, és a lelkesedésünk sem. Jól kezdtünk Ukrajna ellen is, csak a gól nem akart összejönni, hol Eduard Zaharcsenko bravúrjai, hol a puszta balszerencsénk miatt. 0-0-lal zárult tehát az első harmad, amelyből a másodikra átcsúszott egy hátrányunk, de szépen kivédekeztük.

A következő hátrányból viszont találatot kaptunk, de nagyob balszerencséset: Artem Gnidenko lövése a hátvédünk ütőjén fel-, a bal oldali kapuvasról bepattant. És ha az első kapott gólunk peches volt, akkor a második annál inkább: Vas Marci előtt letapadt a korong, a bulikör alsó szélétől nem tudta kiemelni a harmadunkból, a kék mezesek lecsaptak rá, és gyors korongjáratás után üres kapura lőhettek, így 0-2-re álltunk 35 perc után, miközben a túloldalon Sebők Balázs és Andrew Sarauer is lőtt egy-egy vasat...

Sarsy azonban nem adta fel, és amikor Gőz Balázs lőtt hátulról, a korong pedig lelassult, miután eltalálta Frank Banhamet, ott volt a kapu előterében, hogy nyomban behúzza!

A harmadik harmad az 52. percig maga volt a szenvedés, semmi sem sikerült, Vas Marci ütője is akkor tört el, amikor lőni akart fórban... De szerencsére akadt még emberelőny, amelyben Sarauer tökéletesen passzolt vissza az alapvonal mögül, és Kóger Dani szétlőtte a hálót!

Utána nekünk is ki kellett védekeznünk egy hátrányt, de Rajna Mikivel az élen sikerült, aztán Kóger Dani meglógott a jobb szélen, és a középre tett passzát Sarauer a kapus lábai között betolta. Szaharcsenko azt hitte, birtokolja a korongot, de nem így volt, ezért a videózás után megerősítették, hogy érvényes a találat, és 3-2, ide!

A maradék 3:55-ötben még egy hátrányt kaptunk, amiben a hálónkba került a korong, de Artem Gnidenko ütője magasan volt, ezért nem adták meg a találatot, maradt a 3-2 1:39-cel a hátrány és 3:09-cel a meccs vége előtt.

Ezt már szerencsére kihúztuk, sőt, Sofron Isti még lőtt is egyet szólóból, úgyhogy 2:45-tel a vége előtt végre kimondhattuk: ez meglesz, nyerünk.

Nyertünk.

VÉLEMÉNYEK

Rich Chernomaz: "Nagyon büszke vagyok a fiúkra! Kétgólos hátrányból kellett fordítanunk, ami bizonyítja, amit tudtunk előre, hogy nehéz meccs lesz ez. Jól kezdtünk, de aztán kiestünk a ritmusból, ami két gólba került. Innentől kezdve, főleg a záró harmadban viszont megtaláltuk a módját, hogy nyerjünk. Az utolsó tíz percben végképp úgy játszottunk, mint akik igenis eredményt akarnak elérni. Az utolsó mérkőzésünkön Lengyelország ellen meglesz az esélyünk…

Minden novemberben és februárban játszunk Lengyelországgal, de ez más csapat már, mint amilyen három éve volt, amikor én a magyar válogatotthoz érkeztem. A mai lengyel csapat fiatalabb, éhesebb, gyorsabb, eltökéltebb, és szervezettebben játssza a fizikai hokiját. Szóval a következő meccsen, akárcsak mikor Kazahsztán szétrúgta a hátsónkat, kemény meccsre számítok."

Alekszandr Godinjuk (Ukrajna): "Nem helyes összehasonlítani a két csapatot, hiszen másféle stílusban játszanak. A magyar csapat nagyon keményen letámad és remek képességű egyénei vannak – nekünk is lehetne egy tucat, akik meccseket nyerhetnének, de sajnos nem lehetnek itt."

Sofron István: "Élet-halál küzdelem volt. Az első harmadban nagyon jól hokiztunk, rengeteg helyzetet teremtettünk, ám megbosszulta magát, hogy nem lőttük be őket, csak kapuvasakat. Szerencséjük is volt, mert a kapusukon sokszor átcsorgott a korong, mégsem ment be, aztán találtak két gólt: az egyiket mi adtuk oda, a másiknál pedig hibáztunk. Viszont a csapatunk erejét mutatja, hogy felálltunk ebből és bedaráltuk őket a végére. Fantasztikus, hogy megint nyertünk ekkora közönség előtt. Nem találok szavakat, egy lépésre van az A-csoport. Persze, a legnagyobb lépésre, de mindent megteszünk majd, bennünk van!"

Andrew Sarauer: "Még nem fogtam fel teljesen… Kemény első negyven perc volt, de hiszünk mindannyiunkban, és mivel egy mérkőzés hatvan percig tart, nem adtuk fel. Nehezen tudtunk lövőhelyzeteket teremteni, túlgondolkodtuk, hogy alacsonyan vagy magasan lőjünk, esetleg járassuk még a korongot a sarokban. Az én gólomnál szerencsém volt, hogy elég került a pakk, de nem véletlenül támadtam keményen a kaput… Nem volt szép győzelem, de Kóger Dani parádés munkát végzett! Viszont még nem értünk célba, szombat este a házigazdával játszunk: addig pihenünk egyet, videózunk és készen állunk majd!

Ez a meccs tele volt érzelmekkel, mindkét csapatnak nagy volt a tét. A kettős emberelőnyt nem használtuk ki, de a szimplát igen, és ha ez sikerül, mindig lendületet kap a csapat. Szombaton háború vár ránk, mindketten a második helyért indulunk majd."

FÉRFI FELNŐTT DIVÍZIÓ 1/A VILÁGBAJNOKSÁG
Időpont: április 19-25.
Helyszín: Krakkó, Tauron Arena Kraków

1.nap:

Magyarország-Japán 4-2
Kazahsztán-Ukrajna 5-2
Lengyelország-Olaszország 1-2

2. nap:
Magyarország-Kazahsztán 0-5
Olaszország-Ukrajna 2-1 - h. u.
Lengyelország-Japán 2-0

3. nap: