Vas Mártonék győzelmekkel kezdtek

2013.10.08. 14:57 |
Szokásos légióskörképünket olvashatják.

Vas Márton csapata, a Löwen Frankfurt hazai pályán is győzelemmel mutatkozott be a német harmadosztályban, a Hammer Eisbärent verte 5-4-re. Sofron Istvánék kikaptak, Bartalis István hosszabbításra mentette a Troja meccsét. Szokásos légióskörképünket olvashatják.

Vas Mártonnak a Frankfurtnál jól sikerült a szezonnyitója a német harmadosztályban, hiszen a farkasok 7-2-es győzelemmel kezdtek a Herner EV ellen. Ezután vasárnap első hazai meccsén is nyerni tudott a Löwen, akkor a Hammer Eisbaren ellen: az 5-4-es győzelemre 3600 ember volt kíváncsi az Oberligában!

Sofron István csapata, a Krefeld Pinguine a Straubing Tigers ellen győzött október 2-án. Ez a mérkőzés is büntetőkkel ért véget, és komoly magyar sikernek örülhettünk, hiszen Sofron István rávezetésével nyert a Krefeld, a magyar csatár volt az egyetlen, aki a szétlövésnél betalált. Ezután következő mérkőzését elveszítette a Pinguine, a Kölntől kapott ki 3-1-re, Sofron ekkor nem szerzett pontot.

Bartalis István pontokat érő gólt szerzett szombaton a svéd másodosztályban, a Troja az ő góljával mentette hosszabbításra az Almtuna elleni hazai meccsét. A végén szétlövéssel nyert Bartalis csapata, a támadó eddig kilenc meccs után 2+1 pontal áll a kanadai táblázaton.

A francia élvonalban remekelnek a magyarokat is felvonultató csapatok, Szélig Viktor, Vas János és Gőz Balázs klubja is az első négyben van, Vasék ráadásul veretlenül vezetik a bajnokságot. Vas János legutóbb a Chamonix elleni 5-2-es sikerből is kivette a részét: 2-1-re vezetett az ellenfél, a harmadik, meccset eldöntő fordító gólt szerezte a magyar támadó. Szélig és a harmadik helyen álló Briancon legutóbb az Angers-t verte 2-1-re, a Gőzzel kiálló, Morzine-Avoriaz pedig a Stasbourg ellen nyert 4-2-re.

Fotó: Mudra László (MJSZ)