Vas mesterhármasa döntött

2017.10.27. 23:23 |

Vas János emberelőnyös góljainak köszönhetően győzött a címvédő DVTK Fehérváron.

Rendkívül feszülten indult a mérkőzés, Láday Tamás és Jed Rusk már a 8. másodpercben összeakaszkodott, majd később is kialakult egy dulakodás a fehérvári kapunál, ami miatt 3-3 játékost állítottak ki. A 17. percben Tóth Adriánt is kiállították, az emberelőnyt pedig gyorsan gólra váltották a hazaiak: Mazzag Dániel emelte be a kipattanó korongot. A Fehérvár nem sokáig örülhetett a vezetésnek, egy perccel később Magosi Bálint kiegyenlített.

A második harmadra lenyugodtak a kedélyek, és a hokié volt a főszerep. Fehérvári helyzetek után a harmad közepén a miskolciak szereztek gólt emberelőnyben Vas János révén. A Titánok nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, de Adorján jól védett.

A záró játékrészben is jól használta ki emberelőnyös helyzeteit a DVTK, Vas János kétszer is betalált, míg a Fehérvár nem tudott közelebb zárkózni. A Jegesmedvék csapata biztosan vezeti a tabellát.

Fehérvári Titánok-DVTK Jegesmedvék 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Nyilatkozat

Kóger István, Fehérvári Titánok: „Borzasztó jól játszottunk. Ebben a szezonban ez a csapat még nem is játszott ilyen fegyelmezetten, keményen, harcosan és pontosan. Sok jó passz és korongbiztonság jellemezte a játékunkat. Az emberhátrányos védekezésünk, amire eddig kimondottan büszkék voltunk, az ma nem működött, hiszen pont azok a játékosok estek ki, akik általában fix hátrányos védekező emberink, mint például Hamvai Szilárd, Kocsis Ferenc vagy Vizi Dániel. A rutinos Vas János mesterhármasa eldöntötte a mérkőzést, de ettől függetlenül nagyon örülök a ma látott teljesítménynek, mivel erre tudunk építeni."

Mikael Tisell, DVTK: „Először is azt kell kiemelnem, hogy a Fehérvár egy nagyon keményen dolgozó csapat, emellett igen technikásak is. Talán ez volt az eddigi legjobb meccsünk ellenük, aminek nagyon örülök, hiszen ma csak egy gólt kaptunk, míg a korábbi kettőn összesen 7-et. A kulcs az volt, hogy elképesztően koncentráltan kezdtük a találkozót, ez pedig nagyon tetszett."