Válogatott: terv szerint

2013.11.06. 21:47 |
Sok kis jó és egyetlen nem jó hírünk van a férfi válogatott edzőtáborából.

Sok kis jó és egyetlen nem jó hírünk van a férfi felnőtt válogatott edzőtáborából.

edzés

A sok kis jó Kangyal Balázs sportigazgató szavaival összegezve, hogy „mindenki baromi fáradt”, a nem jó pedig a Tokaji Viktor sérülését meghatározó orvosi vizsgálat eredménye.

„Megjött az MRI-felvétel, amely azt mutatja, hogy a bal bokacsontban van egy törés, de nem teljes, inkább repedésnek mondható – számolt be a fejleményről Kangyal. – Ezzel sokat kezdeni nem lehet, a gyógyulási idő tíz nap-két hét. Toki tehát szárazon dolgozik, és ugyan velünk marad, nem játszhat a hétvégén. A többiek azonban egészségesek és mindenki szerepet kap majd a tornán.”

Az MME Négy Nemzet Torna pénteken kezdődik, számunkra Lengyelország ellen. Addig a keret napi két jeges és egy száraz edzéssel készül – ez volt a penzum ma is –, de már csökkentett időmennyiségben, csütörtökön például a két jeges gyakorlás közti száraz rész inkább csak nyújtás lesz, nem súlyemelés.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány amúgy a terveknek megfelelően szerda délelőtt elutazott Szlovéniába az U20-as válogatottal, így Kangyal és a péntek-szombatra meccselő kapitánynak jelölt Sille Tamás vette át az irányítást. A csapattal dolgozó harmadik szakember, a kapusedző Gary Clark a következőket láthatta tehát:
„Amit Rich leírt a papírra, abból papírrepülőt hajtogattunk és elhajítottuk – viccelődött nevetve Kangyal. – Ez persze nem igaz, mindent úgy hajtunk végre, ahogy azt Rich meghagyta, ahogy megbeszéltük. A sorok is úgy alakulnak majd, ahogy megállapodtunk előre. Terv szerint dolgozunk.”
Aki a helyszínen szeretne drukkolni a csapatnak, de még nincs jegye, igyekezzen, mert alig van már, szombatra és vasárnapra máris kinéz a teltház.

A válogatott bő kerete az MME Négy Nemzet Tornára

Kapusok: Bálizs Bence (Sapa Fehérvár AV19), Hetényi Zoltán (Tappara Tampere, FIN-1.), Rajna Miklós (Sapa Fehérvár AV19), Peter Sevela (Dab.Docler)
Hátvédek: Gőz Balázs (Morzine-Avoriaz, FRA-1.), Hegyi Ádám (Miskolci Jegesmedvék), Hetényi Péter (Sapa Fehérvár AV19), Hüffner Adrián (Dab.Docler), Kiss Dániel (Sapa Fehérvár AV19), Nagy Richárd (Dab.Docler), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (Sapa Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Sapa Fehérvár AV19), Varga Arnold (Sapa Fehérvár AV19)
Csatárok: Bartalis István (Troja-Ljungby, SWE-1.), Gröschl Tamás (Dab.Docler), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV19), Ladányi Balázs (Dab.Docler), Magosi Bálint (Sapa Fehérvár AV19), Tyler Metcalfe (Miskolci Jegesmedvék), Mihály Árpád (Sapa Fehérvár AV19), Miskolczi Márk (Miskolci Jegesmedvék), Nemes Benjámin (Sapa Fehérvár AV19), Németh Attila (Sapa Fehérvár AV19), Sikorcin Ladislav (Sapa Fehérvár AV19), Sofron István (Krefeld Pinguine, GER-1.), Somogyi Balázs (Dab.Docler), Tóth Adrián (Miskolci Jegesmedvék), Vas János (Rouen Dragons, FRA-1.)

Az MME Négy Nemzet Torna programja
2013. november 8., péntek
15.00: Románia-Ukrajna
18.30: Magyarország-Lengyelország (DIGI Sport 2)