UTE- és Sportklub-siker

2021.10.29. 22:50 |

A két vendégcsapat nyert az Erste Liga pénteki játéknapján.

Titánok-SC Csíkszereda 4-8 (1-3, 1-4, 2-1)

Fórból a hazaiak szerezték meg a vezetést, de a Csíkszereda már az első harmadban fordított. A Titánok a 26. percben még felzárkóztak egy gólra, ám ezt követően a vendégek percei következtek, a fehérváriakon a kapuscsere sem segített. A Sportklub emberelőnyben hatékonyan játszott.

A Titánok kétszer betaláltak az utolsó harmadban, Nagy Ákos második gólját szerezte. Az utolsó percekben a kiállításoké volt a főszerep, de egy másodperccel a vége előtt Salló Alpár beállította a végeredményt.

Nyilatkozat

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „Keményen kezdtünk és meg is szereztük az első gólt. Rengeteg tapasztalattal rendelkező ellenféllel találtuk szemben magunkat. Összességében úgy érzem, hogy az eredmény nem mutatja jól a meccs képét. Megvoltak a lehetőségeink, de sajnos a bekapott gólok írták ennek a találkozónak a történetét, ezeket pedig a Csíkszereda szerezte. A második játékrészben sok volt a kiállítás, amit nem is kommentálnék, viszont egy jó üzenetet kaptunk, hogy a hátrányos védekezésen javítanunk kell. Ismét beírta magát a történelemkönyvekbe egy fiatal, hiszen Skakodub az első találatát szerezte a felnőttek között. Sok a fiatal, akik az első lépéseiket teszik egy komoly ligában. A nyolc héttel ezelőtti Szereda elleni meccsünk és eközött ég és föld volt a különbség. Büszkék lehetünk a fiúkra.”

Hozó Levente, vezetőedző, Csíkszereda: „Hullámzó teljesítményt nyújtottunk, de úgy érzem, mégis domináltunk. A góllövéssel nem volt probléma, de a védekező zónánkat elhanyagoltuk. Tudtuk, hogy egy jól korcsolyázó, fiatal csapattal találkozunk, és le a kalappal előttük, hogy végig küzdöttek és nem adták fel.”

Dunaújvárosi Acélbikák-Újpesti TE 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

A hazaiaknál bemutatkozott az új igazolás, Ribcsik. A lila-fehérek keretében újra ott volt Pokornyi, Just és Simon.

Már az első harmadban is jóval többet támadott az UTE, és bár két fórt nem tudott kihasználni, négy a négy ellen Varga megszerezte a vezetést. Coatta duplázta meg az előnyt, majd az utolsó harmad elején Benk is betalált. A DAB erejéből a szépítésre futotta, Szűcs rontotta el Rajna hibátlan mérlegét.

Nyilatkozat

Leo Gudas, vezetőedző, Dunaújváros: „Nem játszottunk jól az első harmadban, volt pár kiállításunk is, ami nagyon nem jött jól egy ilyen jó csapat ellen. A második harmadtól sokkal jobbak voltunk, megjöttek a lövések is, s nem voltunk rosszak a harmadik felvonásban sem, ezúttal nem adtuk fel a küzdelmet. Dolgozunk tovább, ha így teljesítünk a jövőben, akkor a jövőben több esélyünk lehet a pontszerzésre.”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „A mérkőzés kevés részében domináltuk úgy, ahogy azt szerettük volna, körülbelül a meccs feléig irányítottunk, s játszottunk úgy, ahogy terveztük, ez helyzetekben, a lövések mennyiségében is megmutatkozott. Utána kicsit átestünk a ló túloldalára, próbáltunk úgy hokizni, ami nem a mi stílusunk, próbáltunk túl szépen játszani, de nem volt meg az a célja a hokinknak, ami addig igen. Ez meg is látszódott a meccs második felében, ezt ki kell javítanunk, s hatvan percen keresztül úgy kell játszanunk, ahogy a mérkőzés első felében tettük.”