Utánpótlás-válogatottak: zajlanak a meccsek

2013.11.08. 20:29 |
A juniorok és az ifisek kikaptak, a serdülők győztek pénteken.

A juniorok és az ifisek kikaptak, a serdülők győztek pénteken a Négy Nemzet Tornákon.

Juniorjainknak Szlovénia ellen nem jött össze a siker, hiába dolgoztak keményen a fiúk, 5-2-re veszítettek. A magyar gólokat Reiter és Sárpátki lőtték. Majoross Gergely edző összefoglalta, mik történtek a meccsen:

„Kimondottan domináltunk, aztán az elején találtak egy fura gólt, de Reiter egyenlítő gólja után döntetlennel fordultunk az első harmad után. A második játékrészben volt egy vitatható kiállításunk, amiért 5+véglegessel sújtottak minket. Ebből sajnos két gólt is kaptunk, ami kicsit visszavetett minket. Voltak egyébként helyzetek itt is-ott is, kiegyenlített volt a játék. A harmadik harmadban támadnunk kellett, nem volt más választásunk, emiatt kinyíltunk kicsit, és kaptunk még egy gólt. Ezután Sárpátki szépített, de a meccs végén ők állították be a végeredményt egy vitatható góllal.

Nincs sok időnk a következő meccsig, a fiúk egy gyors vacsora után mennek is pihenni, mi pedig megnézzük, mit kellene még javítani, aztán ha lesz idő délelőtt meg is mutatjuk nekik. De ugyanezt a küzdelmet várjuk tőlük, amit eddig is mutattak. Ma okosabban játszottak a srácok, mint tegnap, de rosszul alakultak a dolgok.”

Az U18-as válogatott utolsó meccsén kikapott az osztrákok ellen. Keresztury Erik révén a magyarok szereztek vezetést, ám már döntetlennel fordultak a felek az első szünet után. Az első harmadban voltak előnyök, amiket nem sikerült kihasználni, a másodikban pedig a hátrányokat tudták jól kivédekezni a fiúk, a második játékrész gólt nem is hozott. A végére a sebességkülönbség kiállításokban mutatkozott meg, sajnos a mieink hátrányára. Az utolsó felvonás elején gólt szerzett Ausztria, majd a legvégén egy üres kapus góllal a végeredményt is beállította ellenfelünk.

Farkas Tamás edző értékelte a Négy Nemzet Tornát, a videó alább megtekinthető.

A serdülő-válogatott ma is győzött St.Pöltenben, ezúttal Olaszországot verte 3-1-re. Az olaszok szerezték meg a vezetést a meccsen, amire a második harmadban érkezett a válasz: Erdei Zoltán értékesítette Szita Donát és Török Viktor passzát. Az utolsó húsz percben kettőt is vágtak a magyar fiúk, előbb Török Viktor átadásából Szita Donát volt eredményes, majd Kiss Patrik az üres kapuba lőtt, ezzel beállítva a végeredményt. A meccs legjobbja Török Viktor lett.

Szita Donát a küzdeni tudást emelte ki: „Nagyon kemény meccs volt, a két nap edzőtábor, meg az itteni edzőmeccsek és a tegnapi mérkőzés után már kicsit fáradt volt a csapat. Viszont küzdöttünk és mindent megtettünk a győzelemért, ami pont ezért sikerült is. Nagyon jól éreztem magam a soromban, jól is ment mindenkinek a játék, és holnap ugyanitt szeretnénk folytatni, ahol ma abbahagytuk. Az osztrákok ellen is győzni megyünk.”

Fotó: Nagy Attila