Ünnepi derbi

2018.10.29. 13:30 |
A hokiszakosztály fennállásának 90. évfordulóját az UTE elleni rangadóval és különleges programokkal ünnepli az FTC. Székely derbit is rendeznek hétfőn az Erste Ligában.

A hétfő esti rangadó ezúttal Jubileumi Hokiderbi is lesz: az immár éllovas és 14 meccs óta veretlen FTC az ősi rivális UTE-t látja vendégül, és ezen a meccsen ünnepli a jégkorongszakosztály fennállásának 90. évfordulóját. A meccset nem Pesterzsébeten, hanem a Tüskecsarnokban rendezik, várhatóan telt ház előtt.

A zöld-fehérek alaposan kitesznek magukért: a mérkőzés felvezetéseként a csarnok kivetítőjén a szakosztály 90 éves történetével foglalkozó kisfilmek láthatóak majd, valamint az FTC csapata különleges, kizárólag erre az alkalomra készített, egyedi retroszerelésben érkezik a jégre, és a meccs előtti bevonulás is tartogat meglepetéseket. A találkozó kezdetén és a harmadok elején ünnepélyes pillanatoknak lehetnek tanúi a jégen, a kezdőkörben. A szurkolói információk itt olvashatók.

Idén már kétszer találkoztak a felek Újpesten, és mindkét meccsen a ráadásban született döntés, először a hazaiak győztek, de utána az FTC javított. A Fradi veretlen sorozata másfél hónapja tart, bár vasárnap a Vienna Capitals kis híján megtréfálta Fodor Szabolcs csapatát, de végül 5-4-re sikerült győzni. Az UTE főpróbája rosszabbul sikerült, hiszen otthon kaptak ki 5-2-re a Brassótól. A derbi persze mindig más meccs, különleges hangulatú, így az előjeleket könnyen felülírhatják. A derbit az M4 Sport élőben közvetíti.

Az egyre jobb formába lendülő Titánok a HK Budapest ellen zárkózhatnak közelebb a mezőny első feléhez, míg a Vasas nyeretlen meccs után azt a Brassót látja vendégül, amely ellen legutóbb pontot szerzett.

A legutóbbi két találkozóját elveszítő, ráadásul még gólt sem szerző Csíkszereda a Gyergyó ellen javítana. A Sportklubtól hivatalosan is elköszönt az orosz klasszis, Pjotr Szcsasztlivij, aki családi okok miatt távozik. A Gyergyó három hete már tudott nyerni a Vákár Lajos Műjégpályán, igaz, utána román bajnokin is találkoztak a csapatok, akkor a szeredaiaik győztek 4-1-re.

A program

SC Csíkszereda–Gyergyói HK 17:30