Újra ülésezett az MJSZ Elnöksége

2014.09.26. 14:29 |

Szeptember 25-én, a hónapban második alkalommal ült össze a Magyar Jégkorong Szövetség Elnöksége, ahol hat napirendi pontot vitattak meg.

Hölgyeké az elsőbbség, azaz Kolbenheyer Zsuzsanna, a nemzeti és a nemzetközi sportági szakszövetség elnökségi tagja nyitotta az ülést a női szakágban eddig elvégzett munkáról és a jövőbeli tervekről szóló beszámolójával. Ahogy arról már írtunk, a lányok felnőtt és U18-as kerete augusztus utolsó hétvégéjén száraz és jeges teszten egyaránt részt vettek, majd szeptember 15-én egy külön erőnléti felmérés várt rájuk, amely alapján mindenki számára egyéni edzésprogramot készítettek az erőnléti edzők. A jövőbeli terveket illetően a beszámolóban elhangzott, hogy Dwayne Gylywoychuk kanadai mentoredzővel folytat tárgyalásokat a szövetség, aki a felnőtt, U18 és U15-ös női csapatok munkáját felügyelné majd. Az említett szakember kvalitását jelzi, hogy a 2014-es budapesti A csoportos világbajnokságon még a kanadai női U18-as csapat kispadján állt másodedzőként.

A második napirendi pontban Azari Zsolt beszámolóját fogadta el az Elnökség, amelyben a Dunaújvárosban rendezendő U20-as világbajnokságra való előkészületeket mutatta be. Ez a jégpálya korszerűsítését jelenti, valamint a csarnokon kívül két öltöző felépítését, amelynek tervezett átadása december 5-re várható. Ezen beruházás meghatározóan önkormányzati és TAO finanszírozásból valósul majd meg.

Fontos pontja volt az ülésnek a november 7-9. között a budapesti Jégpalotában rendezendő felnőtt férfi EIHC Négy Nemzet Tornáról szóló is, ahol a beszámolóból kiderült, a normál napijegyek árai nem emelkednek az előző évhez képest. Tárgyalások folynak továbbá a lehetséges névadó szponzorokról és a televíziós közvetítésről, így nem tisztázott még, melyik csatornán követhetik majd az érdeklődők a mérkőzéseket. Az idei Négy Nemzet Tornán felnőtt férfi válogatottunk Korea, Lengyelország és Olaszország együttesét látja vendégül, utóbbi kettővel a tavaszi világbajnokságon is meg kell majd küzdeniük.

A továbbiakban jóváhagyta az Elnökség egy támogatási szerződés aláírását Csíkszeredai ISK-val, melynek értelmében az U12 és U14-es korosztályban a magyarországi csapatok vendégjátékánál a csíkszeredai egyesület biztosítja a szállást és étkezést, a másik oldalról pedig az MJSZ állja az ISK minden utánpótlás csapatának a magyarországi bajnoki mérkőzéseikre való utazási költségét.

Az Elnökség megvitatta és támogatta a Pécsi Sportiskola TAO pályázati módosítási kérelmét, melynek keretén belül felújításra kerülhet a város régi ammóniás rendszerrel működő jégpályája.

Az MJSZ logópályázatával kapcsolatban továbbra sem született döntés, az Elnökség a következő ülésig elnapolta azt, így továbbra is nyitott a lehetőség a kreatív érdeklődők előtt a szövetség arculatának megújítására kiírt pályázaton! A logóterveket a dani@icehockey.hu címre várják, a pályázat kiírását itt találják.

Fotó: Mudra László