Újra diadalmaskodott a MAC

2017.10.30. 00:51 |
Jobb emberelőny-kihasználásának köszönhetően nyert a MAC a bátran játszó Fehérvári Titánok ellen az Erste Ligában. Brance Orban mesterhármast szerzett.

Az első harmad MAC-fölényt hozott, de ezt nem tudták gólra váltani a hazaiak, hiába próbálkoztak 14-szer.  A második játékrészben már nem kellett sokat várni az első találatra, a 23. percben Brance Orban talált be Somogyi kipattanó lövése után. Néhány perccel később érkezett a fehérváriak válasza Kelin Ainsworth révén. Alig két perccel később ismét a MAC vezetett, Somogyi Balázs talált be Majoross Barnabás átadásából. A játékrész utolsó percében kiegyenlítettek a Titánok, Joseph Antilla szerezte a gólt, így a döntés az utolsó 20 percre maradt.

A harmad elején a Fehérvár ráijesztett a MAC-ra, ugyanis emberelőnyt Ainsworth használt ki, ezzel először vezettek a vendégek. Az öröm csak nyolc másodpercig tartott, ugyanis Nagy Krisztián a korongbedobás egyenlített, majd másfél perc sem telt el, amikor Brance Orbán ismét betalált Láday Tamás kiállítása alatt. Tíz perccel a rendes játékidő letelte előtt Keegan Dansereau növelte kétgólosra a hazai vezetést újra csak emberelőnyből, majd két perccel később Nagy Krisztián is kihasználta egy kiállítást.

A Fehérvár nem adta fel, az 58. percben Schoenmakers góljával csökkent a különbség, majd a kapust is lehozta Kóger István vezetőedző. Gólt azonban nem a Titánok, hanem a MAC szerzett: Brance Orban távolról talált az üres kapuba, ezzel mesterhármas elérve.

A fővárosiak a sikerrel átvették a vezetést, de a DVTK három meccsel kevesebbet játszottak. A Fehérvár sorozatban ötödik meccsét bukta el, és hétfőn a Brassó ellen javíthat.

MAC Budapest-Fehérvári Titánok 7-4 (0-0, 2-2, 5-2)