Ülést tartott az MJSZ elnöksége

2015.06.12. 10:08 |

Miután a május 28-i küldöttgyűlésen lemondott Németh Miklós elnök, Ferencz I. Szabolcs elnökségi tag, tegnap már nélkülük zajlott le a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi ülése, amelyen hét napirendi pontban tanácskoztak a sportvezetők.

Az első napirendi pontban Pap Gábor, az Inline válogatott csapatvezetője mutatta be a világbajnokságra való felkészülés programját, az edzőváltás körülményeit és a szűk keret kialakításának menetét, illetve az utazás módját. Emellett szót ejtett az inline játékos bázis minőségi bővüléséről, a válogatott- és bajnoki programba bekapcsolódó fiatalok között néhány játékosnak esélye van már idén bekerülni a 16 fős utazó keretbe.

A második pontban Dömötör Róbert mutatta be az MJSZ utánpótlás bajnokságainak és felnőtt női bajnokságának versenyszabályzat- és versenykiírás módosítását. Az U12 korosztályban másfél helyett 1 perces módosul a cserék időtartama, illetve a korosztály A csoportjában a következő idénytől számolják majd az eredményt, de góllövőt nem jegyeznek, így egyéni statisztikák továbbra sem kerülnek nyilvántartásba.

Ezzel együtt elfogadásra került az is, hogy az a felnőtt női és férfi játékos, aki a válogatott színeiben jégre lépett legalább egy világbajnokságon, automatikusan C típusú edzői engedélyt kap, melynek érvényessége egy év, ezután licencújító vizsgát kell tenni.

A harmadik pontban Kovács Zoltán ismertette a külföldi bajnokságban való indulásról és külföldi csapatoknak a magyar bajnokságokban való részvételéről szóló előterjesztését, amelyben nem történt számottevő változás az előző évhez képest, az elnökség egyhangúan elfogadta azt.

A folytatásban Kovács Csaba, mint a TAO Bizottság vezetője tájékoztatta az elnökséget a TAO Bizottság javaslatairól és az egyesületi TAO pályázatok jóváhagyásáról, majd a következő napirendi pontban is ő kapott szót. Az elnökség megvitatta a 2016. január 2-án, a Groupama Arénában esedékes Winter Classic megvalósításának lehetőségét, de egyelőre nem került sor a döntésre.

A 2015. június 30-i tisztújító küldöttgyűlésre a jelöltállítás érdekében az elnökség felállította a Jelölő Bizottságot, melynek elnöki pozíciójára Dömötör Róbertet jelölte, tagjainak pedig dr. Kolbenheyer Zsuzsannát és Palla Antalt, akik elfogadták a felkérést.

Az utolsó napirendi pontban a 2016. évi U18 Divízió I Női Világbajnokság megrendezésére beérkezett pályázatokat és a rendezés körülményeiről, lehetőségeiről tanácskozott az elnökség. Az esemény időpontja 2016. január 24-30-ról várhatóan 2016. január 10-16-ra módosul majd, a pontos időpontról és helyszínről viszont ősszel dönt majd az elnökség.

Fotó: Mudra László - MJSZ