U20 vb: bemutatjuk kapusainkat

2013.12.08. 12:47 |
Cikksorozattal mutatjuk be a válogatott tagjait és a stábot.

Pontosan egy hét múlva startol Miskolcon a junior-világbajnokság, mi pedig egy cikksorozattal mutatjuk be az elkövetkezendő napokban a válogatottat és a stábot. Sorozatunk első darabja a bő keretben szereplő kapusainkról szól.

ágoston olivér

Ágoston Olivér az ifj. Ocskay Gábor JA-ban kezdte profi karrierjét, majd egy finn juniorligás kitekintés után (az Espoo Blues II csapatában játszott két évet) ide is tért vissza. A kapusnak, ha bekerül a végső névsorba, ez lesz a harmadik utánpótláskorú világbajnoksága. Érdekesség, hogy Ágoston Olivér már a felnőtt bő keretnek is volt tagja. Bár az előző felnőtt szűk keretbe végül nem fért be, a tavalyi junior világbajnokságon ott volt, akkor második lett a magyar alakulat.

Vay Ádám jelenleg az El Paso Rhinos csapatában véd az amerikai WSHL ligában. A kapus Léván kezdte karrierjét, ahol két évig játszott, majd két évadot töltött Pozsonyban, ahonnan Székesfehérvárra ment egy szezonra. Ezután visszatért Szlovákiába, és egy évet lehúzott a szlovák HK Trnava-nál. Innen igazolt abba az MHL-es Patriots-ba, amely nem bírt egy szezonnál többet, a magyar kapus pedig az évad kezdete óta a tengerentúlon folytatja karrierjét. A kapusnak, ha bekerül a vb keretbe, ez lesz az ötödik világbajnoksága.

Kornakker Dániel a Budapest Starsban kezdte mezőnyjátékosként, majd körülbelül hét éve tért át a kapus posztra a Drago Skorpióknál. 2011 óta véd székesfehérvári színekben. Az ifj. Ocskay Gábor JA kapusának a miskolci lehetne az első világbajnoksága.

Az 1995-ös születésű Zaka Norbert a MAC Budapest neveltje. Utánpótlás-világbajnokságon még nem vett részt, ha bekerül a végső keretbe, ez lesz neki az első.

Sorozatunk következő részében a hátvédekkel folytatjuk.