U20: remek küzdőszellem és munkamorál

2013.11.10. 19:25 |
Az U20-as válogatott bronzéremmel zárta a jesenicei Négy Nemzet Tornát.

A franciák és a szlovénok ellen kikapott, az olaszok ellen pedig nyerni tudott az U20-as válogatott, amely így bronzéremmel zárta a jesenicei Négy Nemzet Tornát.

Nem játszottak könnyű meccseket a fiúk, a győzelem is csak az utolsó meccsen jött össze, de a felkészülésnek ebben a szakaszában nem is ez a legfontosabb. Majoross Gergely szerint minden meccsén tudta uralni a játékot a remek küzdőszellemben játszó junior-válogatott, ami nagyon lényeges a decemberi világbajnokság szempontjából.

"A legfőbb célunk az volt, hogy megfelelően szolgálja a világbajnoki felkészülésünket ez a torna, és azt hiszem, teljesen elégedettek lehetünk vele ilyen szempontból. A küzdőszellem és a munkamorál remek volt, a vébén is ezt várjuk majd. Persze lehettünk volna kicsit okosabbak, menedzselhettük volna helyenként jobban a játékot, de a felkészülésnek ebben a szakaszában szerintem ez nem a legfontosabb. Ahogy a győzelem sem, a legutolsó meccsen elért siker inkább a srácok hangulatának és önbizalmának tett jót, ezért is örülünk neki. A legfontosabb az volt, hogy minden csapat ellen partiban voltunk a végéig, és uraltuk a játékot, ami nagy szó. A többin még javítunk a világbajnokságig.”

A franciák elleni első mérkőzését csütörtökön 7-4-re veszítette el a junior-válogatott. Bár a fiúk vezetést szereztek a magasabban rangsorolt ellenfelekkel szemben, a rosszul sikerült második harmadot már nem tudták kijavítani.

A szlovénok ellen sem jött össze a siker, csapatunk 5-2-re veszített. A magyar gólokat Reiter és Sárpátki lőtték.

Az olasz válogatott ellen Erdély Csanád góljával nyert 1-0-ra a magyar alakulat. A Székesfehérváron játszó támadó szerint a csapat és az edzői stáb végre megtalálta a közös hangot.

"A hétvégén egy nagyon hasznos és tanulságos tornát zártunk, ami maximálisan szolgálta a vb-re való felkészülést. Úgy gondolom a csapat és az edzői stáb végre megtalálta a közös hangot, ebből kifolyólag lépésről lépésre jobb és jobb meccseket játszottunk. Az első meccsen Franciaország ellen még helyenként akadozott a játékunk, de a második meccsre ez már szinte teljesen eltűnt. Sajnos a szlovénok ellen közre játszott, hogy egy 5 perces kiállítást kaptunk és abból két gólt értékesítettek, ez mindenképp visszavetett minket egy kicsit. Annak ellenére is, hogy jobbak voltunk 5 az 5 elleni játéknál dél-nyugati szomszédainknál. A harmadik mérkőzésen Olaszország ellen már végig domináltunk, több helyzetünk is volt, habár csak 1 gólt lőttünk. De jól védekeztünk és a kapusteljesítményre se volt panaszunk, ezért sikeresen megnyertük a meccset és sikerült elcsípnünk a dobogós helyezést."

Vincze Péter szerint is jól szolgálta a Négy Nemzet Torna a világbajnoki felkészülést. "Véleményem szerint a torna kiváló felkészülési lehetőség volt a decemberi világbajnokságra. Az edzők a taktikai utasítások betartását tűzték ki célul, emellett a küzdeni akarást nézték. A küzdeni akarással nem is volt probléma, mindenki 100%-ig odatette magát. A taktikai utasításokat is betartottuk, kisebb nagyobb hibákkal. A 3. meccsre jól összeállt a csapat, és nagy önbizalmat adott mindenkinek, hogy legyőztük az egy divízióval felettünk szereplő olasz válogatottat. Szerintem Chernomaz szigorú, de következetes edző, mindenki tiszteli és bízik benne. Elmondja, hogy mit akar látni a jégen és azt számon is kéri rajtunk. A videómeetingeken pedig megmutatja a hibáinkat és azt, hogy mit csináltunk jól, esetleg rosszul."

Fotó: Nagy Attila