U20: harmadjára is magyar győzelem!

2015.08.27. 11:45 |

Másfél nap alatt harmadik edzőmeccsét játszotta Lengyelország juniorjaival a magyar U20-as válogatott a Megyeri úti jégcsarnokban: Rich Chernomaz együttese most is nyert, azaz hibátlanul zárta a hetet.

A két fél harmadik találkozóján Bors Gergelynek adott lehetőséget a magyar kapuban a szakmai stáb.

Ahogy az előző két meccsen, ezúttal is mi indítottuk a gólgyártást, alig két perccel a kezdés után Pápa Márton szerzett vezetést egy szép találattal. Szabad és Tanka jegyeztek gólpasszt.

Nem sokkal később viszont egy védelmi hibát kihasználva Paszek egyenlíthetett.

Az újabb magyar gólra a 14. percig kellett várni, amikor Varga, Bödök, Terbócs volt a korong útja, utóbbi 19 másodperc alatt értékesítette a emberelőnyt. A középső játékrészre tehát egygólos előnnyel fordulhatott junior válogatottunk.

A mérkőzés felénél Michalowski okozott nehéz perceket csapatának, első büntetését kivédekezte ugyan a lengyel együttes, de annak lejárta után öt másodperccel akadályozásért vissza is ülhetett a padra a 18-as, ez pedig már nem maradt kihasználatlanul, Szaller Márk értékesítette Terbócs passzát.

A folytatásban tovább dominált a magyar válogatott, Borsnak alig akadt dolga. A 44. percben egy újabb előnyt kihasználva Stipsicz Bence állította be az 5-1-es végeredményt.

„[Szaller] Márkkal nagyon jól passzolgattunk a kéken az első gólunk előtt. A végére pedig már egész rendezett játékot tudtunk összehozni. Fárasztó ez a pár nap, de elég jól összeszoktunk, mindenki követte a taktikát, azt csinálta, amit az edző kért, ezért tudtunk ennyi gólt lőni és szintén ezért kaptunk ilyen keveset. Két nap alatt három meccs mindig megterhelő, ezért nagyon fontos volt, hogy mindenki koncentráljon, hogy jobban hajtsuk végre a taktikai elemeket, ezáltal kevesebbet kelljen korizni. Szerintem ebben voltunk erősek, hogy jól követtük a taktikát és nem fárasztottuk ki magunkat túlságosan, mindhárom meccsen ugyanolyan pörgős játékot tudtunk hozni” – nyilatkozta Stpisicz Bence az icehockey.hu-nak.

FÉRFI U20

Szerda, 9.40: Magyarország-Lengyelország 6-1