U20: gólzáporos győzelem Hollandia ellen

2015.12.14. 17:38 |

Második mérkőzését is megnyerte juniorválogatottunk az idén Elektrenaiban, Litvániában megrendezett divízió 2/A csoportos világbajnokságon.

Az edzői stáb ezúttal Kiss Bencét küldte a magyar kapuba, a sorok annyiban változtak tegnaphoz képest, hogy a Stipsicz-Jászai páros csatlakozott az első csatársorhoz, Szaller és Vokla második bekkpárként szerepelt.

Hollandia kezdte jobban a találkozót, a második percben Smit ugorhatott ki szólóban és csapata első kapura lövésével mattolta is Kisst, a magyar kapus tehetetlen volt. Tíz perccel később tovább növelte előnyét a holland válogatott, van Nes lőtt csuklóból a bedobó kör külső széléről és ez is Kiss hálójában kötött ki. A játékrész második felében második emberhátrányát is sikeresen kivédekezte ellenfelünk, de a kiegészülés után egy perccel Erdély Csanádnak sikerült megfelezni a hátrányt.

A második harmad elején ismét Hollandia volt eredményesebb, Smit lőtt újabb gólt a 23. perc elején, ami után rögtön érkezett Arany Gergely a magyar kapuba Kiss Bence helyére. A kapuscsere láthatóan felrázta a csapatot, még abban a cserében, a 23. percben Szita Donát állította vissza az egygólos különbséget, majd a 24.-ben Terbócs egyenlített is. Nem sokkal később viszont jött egy magyar kiállítás, amiből visszaszerezte a vezetést Hollandia. Másfél percig tartott ellenfelünk öröme, ismét Terbócs egalizált, majd a játékrész végéhez közelítve egy emberelőnyt kihasználva Galló szerezte meg Magyarország első vezetőgólját a találkozón. Erre épp egy perc múlva jött a válasz, így döntetlennel fordulhattak az utolsó húsz percre a felek.

Itt már nem habozott sokáig Rich Chernomaz együttese, Bödök Bence a harmadik harmad első percében visszaszerezte a vezetést, majd alig több, mint egy perccel később Erdély Csanád növelte kétgólosra az előnyt, amit már nem engedett ki a kezéből juniorválogatottunk. A harmad közepén Terbócs véletlenül megemelt ütője eltalálta egy holland játékos arcát és mivel az vérezni kezdett, 2+2 perces büntetést kapott, fél perccel később egy talán megkérdőjelezhető ítéletet követően Keresztury is csatlakozott a 8-ashoz a büntetőpadon. Az emberhátrányos védekezés kulcsszerepet kapott és jelesre vizsgázott, Kiss Zsombor és Sági Martin több lövést is blokkolt és mindenki hatékonyan játszott, így az eredmény már nem változott a dudaszóig.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány: - Határozottan a miénk volt a jobbik csapat ezen a mérkőzésen, lényegesen több minőségi lehetőségünk volt, mint ellenfelünknek. Hátrányból visszajönni és gólkényszerben játszani mindig több energiát emészt fel, mint amikor már a meccs elején vezetést tudunk szerezni. A kapuscsere után viszont felpörögtünk, a harmadik harmadra pedig kellőképpen meg is nyugodtunk. Az utolsó volt a legjobb harmadunk, az 5-5-ös döntetlen után megmutatkozott csapatunk igazi karaktere. A kulcs az emberhátrányos védekezésünk volt a harmadik harmadban.

A mérkőzés legjobbjának választott Terbócs István a következőképpen értékelt: - Gólgazdag meccset játszottunk ma Hollandiával, a találkozó elején kicsit kevesebbet koriztunk a kelleténél és több helyet is adtunk az ellenfélnek, ami gyorsan megbosszulta magát és 0-2-es hátrányból kellett építkeznünk. Szerencsére a harmad vége előtt tudtunk meg egy szépítő gólt szereznünk és így jobb szájízzel mehettünk a harmadszünetre. A második harmad megint csak rosszul kezdődött, de gyorsan és jól reagáltunk, sikerült egyenlíteni, majd vezetést szerezni, de sajnos a hollandok egyenlítettek. A harmadik harmadban már nagyon jól és összeszedetten játszottunk, öt az ötben be se jöttek a harmadunkba és így sikerült nyernünk kétgólos fölénnyel.

A mai összeállítás:

Keresztury, Erdély, Galló
Kiss Zs., Bödök, Terbócs
Sági, Antal, Gáspár
Vizi, Mazzag, Szita

Stipsicz, Jászai
Szaller, Vokla
Garát, Herner
Kovács, Herszényi

Kiss B. (Arany)

A 2015 december 13-20. között megrendezésre kerülő U20 divízió 2A világbajnokságon résztvevő juniorválogatott névsora:

Kapusok (2): ARANY Gergely (MAC Budapest), KISS Bence (DVTK Jegesmedvék)