U20: vereség nagy csatában

2017.11.10. 18:40 |

A magyar U20-as válogatott fordulatos meccsen, szétlövés után 5-4-re kikapott az olaszoktól a Szlovéniában zajló felkészülési tornán.

Az első meccstől eltérően ezúttal Szeles Martin, és nem Tóth Károly Balázs kezdett a magyar csapat kapujában. Bukor Rajmund visszakerült a keretbe, Császár Hunort viszont nem nevezték.

A mieink jól kezdtek, és a 7. perc végére már két góllal vezettek. Előbb Madácsi Benedek volt eredményes, majd Kiss Patrik duplázta meg az előnyt. A harmad második felét megnyomták az olaszok, és egyenlítettek, előbb Kasslatter, aztán Laner talált be.

A második etapban kétszer is több emberelőnyös helyzet is adódott a magyar válogatott előtt, egyszer 5 a 3 ellen is támadhatott, de ezt kivédekezték az olaszok. A 33. percben aztán ismét vezettek a magyarok, Kreisz Brúnó szerzett gólt emberelőnyben. Az előny másfél percig élt, mert ismét jött az olasz válasz Spinelltől, szintén előnyben.

Az utolsó harmadban fordult a kocka, az olaszok kerültek előnybe, először a meccsen, ám a magyar csapat nagyot küzdve, az 59. percben egyenlített, Péter Andor találatával.

Jöhetett a hosszabbítás, amelyben a mieink kihúztak egy emberhátrányt. A szétlövés azonban az olaszoknak sikerült jobban, így 5-4-re nyertek.

A magyar együttes szombaton a házigazda szlovénok ellen zárja a tornát, amely az utolsó állomás a decemberi világbajnokság előtt.

Fodor Szabolcs másodedző: „Izgalmas meccs volt, de nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Gyorsan elhúztunk 2-0-ra, bár a játék képe nem ezt mutatta, nem kellett olyan keményen megdolgoznunk a vezetésért. Ez kicsit megnyugtatott minket, és nem úgy dolgoztunk, ahogy a franciák ellen, kényelmesebbek voltunk, kevesebbet korcsolyáztunk. A védekező harmadban nem voltunk elég határozottak, és meglett az eredménye, egyenlítettek az olaszok. Aztán a második harmadban feljavultunk, kicsit felpörgettük a játékot. Sok kiállítást kaptak az olaszok, nem tudtak tartani minket, de ezekből nem tudtunk több gólt lőni. Az utolsó harmadban már nem volt átütő erő. Ahogy hátrányba kerültünk, elkezdtünk melózni, és végül kiegyenlítettünk. A hirtelen halálban sikerült kivédekezni egy emberhátrányt, de a büntetőlövéseket elbuktuk. Ennél több melót kell beletenni a meccsben, ha divízió I/A-ban helyt akarunk állni.”

Majoross Barnabás: „Nyögvenyelős volt a meccs, a franciák ellen előző nap jobban mentünk. Nem tudtunk végig azon a fokozaton játszani, mint csütörtökön. Nem éltünk az az emberelőnyökkel, és bár sok helyzetünk volt, azok nem mentek be. Nem voltunk ott 100 százalékosan a jégen és nem volt szerencsénk sem. Szombaton a szlovénok ellen újra tudjuk majd bizonyítani, hogy ennél többre vagyunk képesek.”