U20: a németek elleni győzelem akár bennmaradást is érhet

2017.12.15. 09:52 |

Péntek délután a németek ellen lép jégre az U20-as válogatott a Franciaországban zajló divízió I/A csoportos világbajnokságon. Ellenfelünknek nyernie kell, hogy versenyben maradjon az A csoportba való feljutásért. Amennyiben a magyar csapat szerzi meg a három pontot, akkor egyre közelebb kerülünk a divízió I/A csoporthoz.

Miután a meccs 13 órakor kezdődik, a reggeli programban csak séta szerepelt. A csapat ez után buszra szállt, hogy Courchevelbe utazzon.

Sorok Németország ellen:

Szalma, Papp, Szita
Révész, Péter, Mihály
Molnár, Horváth, Vértes
Tóth G., Kreisz, Majoross
Szigeti

Szabó, Fejes
Kiss, Sándor
Pokornyi, Sarcia
Vas
Tóth B. (Garbacz)

A németek nagyon erős csapattal érkeztek a vb-re, hiszen játékosaik többsége a német első vagy másodosztályban hokizik (DEL, DEL2). Dominik Bokkra és Leon Gawankére külön figyelmet is kell fordítani. Bokkot a következő évben valószínűleg az első körben draftolják az NHL-ben, míg Gawankét már az előző szezonban vitte a Winnipeg Jets. A németeket hristian Künast irányítja, a harmadik évét tölti az U20-as csapat élén.

Kiss Dávid, az U20-as válogatott edzője: Mint minden meccsen, most is a győzelem a cél. Láttuk a németeket játszani, ami szembetűnő volt, hogy nem támadnak le, hanem okosan visszazárnak. Fizikailag erős, képzett játékosaik vannak. Mi maradunk a saját játékstílusunknál, folytatjuk azt, amit eddig csináltunk, előbb-utóbb be kell érnie. Igyekszünk a harmadunkból minél gyorsabba kihozni a korongot, és mélyen bejuttatni az ő harmadukba.

Majoross Barnabás, az U20-as válogatott csatára: Mindenki tudja, milyen tétje van a mai meccsnek, miért játszunk. Emiatt azonban nem helyezünk magunkra nagy nyomást, igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, ahogy eddig is tettük. A németek sokkal agresszívebb hokit játszanak, erőteljesebben dominálnak, mint azok a csapatok, amelyekkel már játszottunk. De ez nem jelent lehetetlent.