U18: itthon tartottuk a kupát

2015.12.30. 16:12 |

A körmérkőzéseket követően egyaránt öt ponttal állt „fehér” és „piros” ifiválogatottunk Ukrajna mögött és Lengyelország előtt. Az egymás elleni eredmény alapján a „pirosak” játszhatták a döntőt, míg a „fehérek” a bronzért mérkőztek meg.

Bronzdöntő: Magyarország (fehér) – Lengyelország 3-4

Jól kezdett a Horváth András által irányított együttes, az első emberelőnyét mindjárt ki is használta, Horváth Bálint szerzett vezetést. A játékrész második felében viszont ellenfelünk támadhatott többször létszámfölényben és élni is tudott a lehetőséggel. Előbb sima előnyben egyenlített, majd öt a három ellen szerzett vezetést Lengyelország.

A második harmadban éppen kétszer annyi dolga Szelesnek, mint a lengyel kapusnak, ez egyetlen gólt eredményezett végül, ellenfelünk növelte az előnyét.

A harmadik harmadra viszont kivételes elszántsággal korcsolyázott ki a magyar együttes, ami nem ment kapura eddig, az mind a lenyel hálóőrnél landolt. Ennek eredményeképpen Majoross Barnabás góljával megkezdtük a felzárkózást egy emberelőnyt kihasználva, majd Szalma Zsolt egyenlített az 52. percben. A vezetést viszont Lengyelország szerezte meg nem sokkal később és hiába ostromoltuk Lewartowski kapuját, nem született újabb gól.

Döntő: Ukrajna – Magyarország (piros) 3-5

Ukrajna szerzett vezetést a harmadik percben, de nem sokkal később hátrányba is került és amít a kapu előtti véd Szigeti Ákossal volt elfoglalva, Kiss Patrik egyedül fordulhatott kapura és megszerezte az egyenlítőgólt. Fél percen belül jött a válasz viszont, Stupak juttatta Nagy Kristóf mögé a pakkot. A 13. percben viszont kiváló korongot adott Tóth Renátó az alapvonalról Kiss Patrikhoz a támadóharmad közepére, akinek volt ideje átvenni azt, majd kilőtte a lepkés felsőt. 13-asunk minden bizonnyal a góllövő ütőjét vette elő ma is, hiszen még a szünet előtt mesterhármast ért el, ami egyben magyar vezetést is jelentett.

A második játékrészben folytatódott a jó iramú játék, felváltva alakultak ki helyzetek mindkét oldalon, a 26. percben Denyskin korongja csúszott át kapusunk mamutja alatt. Kevesebb, mint tíz perccel később viszont ismét nálunk volt az előny, Kedves Richárd kapott kiváló passzt Tóth Renátótól a kapu mögül és mire az ukrán kapus vagy a védelem eszmélhetett volna, már az üresen maradt lepkés oldali felsőben landolt a korong.

A harmadik harmad magyar mezőnyfölényt hozott, a lehetőségek az 54. percben értek góllá, Sebestyén Dávid használt ki egy emberelőnyt. Először alakult ki kétgólos különbség a találkozón. Közvetlenül a gól után emberhátrányba kerültünk, de jól működött a speciális egységünk és kapusunk is hozzájárult néhány bravúros védéssel ahhoz, hogy változatlan maradjon az eredmény.

„Piros mezes” válogatottunk tehát itthon tartotta az U18 Három Nemzet Torna kupáját.

U18 válogatott keret – Piros

Kapusok (3): Garbacz Máté (UTE), Kovács Dávid Márk (Langnau), Nagy Kristóf (MAC Budapest)

Hátvédek (7): Bálint Tamás (Frankfurt), Bugár Gábor (MAC), Bukor Rajmund (Vasas SC), Dankó Miklós (Miskolci Jegesmedvék), Erdély Botond, Kiss Roland (mindketten Ifj. Ocskay Gábor JA), Kiss Tamás (Debreceni HK)

Csatárok (13): Csíki Attila, Szlépka Armand, Varga Tamás (mind Vasas SC), Horváth Ákos (UTE), Kedves Richárd, Sebestyén Dávid, Szigeti Ákos, Türmer Gábor (mind MAC Budapest), Kiss Patrik, Makovics Bence, Tóth Renátó (mind Ifj. Ocskay Gábor JA), Molnár Dávid (Debreceni HK), Pozsár Márk (Pesterzsébeti HC)

Szakmai stáb

Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Edzők:
Gergely Zsombor, Urbán Péter
Kapusedző: Máthé Csaba
Gyúró: Sarkadi Csaba
Felszerelés menedzser: Speiler Kálmán

U18 válogatott keret – Fehér

Kapusok (3): Győri Boldizsár (MAC Budapest), Szeles Martin (Ifj. Ocskay Gábor JA), Tóth Károly Balázs (EHC Linz)

Hátvédek (8): Bán Károly Tibor (Pesterzsébezi HC), Bognár Patrik, Sándors Flórián, Vas Márk (mind Ifj. Ocskay Gábor JA), Kováts Máté (Vasas SC), Molnár András (UTE), Simotics Ferenc (HC Sparta Praha), Tóth Péter (Ontario Hockey Academy)

Csatárok (12): Gyurgyev Miklós, Horváth Richárd, Nagy Ákos, Szita Donát (mind Ifj. Ocskay Gábor JA), Horváth Bálint (Rögle), Horváth Bálint Dominik, Szalma Zsolt (mindketten UTE), Korchma Bence, Kreisz Brúnó, Lőczi Árpád, Majoross Barnabás (mind MAC Budapest), Székely-Mádai Gergő (Vasas SC)

Szakmai stáb

Vezetőedző: Horváth András
Edzők:
Mihály Jenő, Galsi Péter
Kapusedző: Máthé Csaba
Gyúró: Sarkadi Csaba
Felszerelés menedzser: Kreisz Mátyás

Három Nemzet Torna, Megyeri úti Jégcsarnok – december 28-30.

December 28., hétfő
16:00 Lengyelország - Magyarország Fehér 5-4 hu.
19:00 Magyarország Piros – Ukrajna 1-4

December 29., kedd
9:30 Magyarország Fehér - Magyarország Piros 4-5 hu.
12:30 Ukrajna – Lengyelország 3-2
17:00 Ukrajna – Magyarország Fehér 3-9