U18-as válogatott: hajnali érkezés, esti edzés

2016.04.16. 20:00 |

Már kora reggel megérkezett Asiagóba a fiú U18-as jégkorong-válogatott, délután pedig az olasz kisváros jégcsarnokát is belakta: mintegy kétórás edzés szerepelt a divízió I/B csoportos világbajnokság helyszínén töltött első nap programjában.

Nagy volt az öröm az U18-as jégkorong-válogatott tagjai körében, amikor a kora esti, csaknem két és fél órás edzésről a szállás felé tartva Horváth András edző elmondta nekik, hogy a felnőttcsapat 3-1-re legyőzte Ausztriát. A srácok pénteken még a Tüskecsarnokban izgulhatták végig a „sógorok” elleni első összecsapást, amelyen 4-0-ra diadalmaskodott Rich Chernomaz együttese. A mérkőzést akkor gyors vacsora követette, aztán az ifjúsági csapat játékosai a busz felé vették az irányt, pontosabban Asiagóba, a hétfőn kezdődő korosztályos divízió I/B-s világbajnokság helyszínére.

„Átaludtuk az utat, így gyorsan ideértünk” ‒ mondja Szita Donát. A csapat már fél hétkor kopogtatott az olasz kisváros jégcsarnokának ajtaján, hogy elfoglalja az öltözőjét, s a játékosok pikk-pakk a helyükre tették a felszereléseket, amin még Tornyi Gábor felszerelésmenedzser is meglepődött. De piros pont nem járt a gyors hadműveletért. Csak törölt egy feketét.

A csapat már délelőtt elfoglalta a szállását, a fiúk pihentek, ebédeltek, majd Mercz Orsolya csapatvezetővel elmentek az I. világháborúban az olasz fronton elesett magyar katonák síremlékéhez.

Késő délután a szállodától mintegy ötperces sétára lévő jégpálya felé vette az irányt a társaság, hiszen edzés szerepelt az esti programban. A munka bemelegítésként focival indult, amelyet látszólag még élvezetek a srácok, a másfél órás jeges edzés után azonban Szita elmondta, elég rosszul esett a tréning a többórás utazás után, ráadásul pénteken pihenőnapot kaptak, így elsőre nem volt az igazi.

A jég minőségével ellenben elégedett:
„Sokkal jobb mint Magyarországon, ez valószínűleg az időjárás miatt lehet, hiszen Asiagóban, a hegyekben nincs olyan meleg, mint otthon. Egyébként a város  nagyon szép, jól érezzük magukat, és bízunk benne, hogy remek világbajnokság áll előttünk.”

Biztosan nem bánnák, ha olyan eredménnyel zárnának, mint egy hete ugyanezen a jégen a női felnőttválogatott, amely remek játékkal megnyerte a divízió I/B csoportos világbajnokságot.

Az első napon készült képek ITT megtekinthetők.

AZ ASIAGÓI DIVÍZIÓ I/B-S VILÁGBAJNOKSÁGON RÉSZT VEVŐ CSAPAT

Kapusok (2): Kovács Dávid Márk (Langnau), Szeles Martin (Ifj. Ocskay Gábor JA)

Hátvédek (8): Bugár Gábor, Fejes Nándor (MAC Budapest), Bukor Rajmund (Vasas SC), Erdély Botond, Kiss Roland, Szabó Dávid, Vas Márk (Ifj. Ocskay Gábor JA), Szécsi Patrik Balázs (Pesterzsébeti HC)

Csatárok (12): Almási Márk, Kiss Patrik, Nagy Ákos, Péter Andor, Szita Donát, Tóth Renátó (Ifj. Ocskay Gábor JA), Horváth Bálint (Rögle), Kreisz Brúnó, Majoross Barnabás, Szigeti Ákos (MAC Budapest), Molnár Dávid (Debreceni HK), Révész Marcell (Basel)