U18-as válogatott: az olaszok is kipipálva

2016.04.22. 00:15 |

Harmadik mérkőzését is magabiztosan nyerte meg az U18-as jégkorong-válogatott az asiagói divízió I/B csoportos világbajnokságon: 7-1-re győzte le az olaszokat.

Nem egyszerű pizzát választani az étlapról Olaszországban. A Magyarországon megszokott egy, másfél oldalhoz képest ugyanis az étel őshazájában legalább hat oldalon kínálják az éttermek a különböző ízesítésű, összeállítású pizzákat. Az U18-as jégkorong-válogatottnak ellenben nem volt más választása, csütörtökön az asiagói divízió I/B csoportos világbajnokság házigazdái, az olaszok ellen léptek jégre.

Minden bizonnyal nagyobb önbizalommal, mint ellenfelük, ami két, 6-2-re megnyert találkozó után természetes. Ellenben az olaszok eddig nem szereztek pontot. A magyar csapat Nagy Ákos révén már a harmadik percben vezetést szerzett, majd a az első harmad közepén Szita Donát megduplázta az előnyt, ami biztató volt arra nézve, hogy a házigazdáknak most sem sikerül. Igazából a góljuk szinte a semmiből jött, talán a 2-0-s vezetés birtokában kicsit lankadt a magyarok figyelme. Örülni viszont nem sokáig hagyták az ellenfelet, hiszen még egy perc sem telt el, s már ők örülhettek a harmadik gólnak, amelyet Péter Andor szerzett.

Ijedelmet egyébként csak Horváth Bálint kisebb sérülése jelentett: a csatár az ápolás után még kissé sántikálva, ellenben széles mosollyal ült le a kispadra a második harmad előtt, így nem olyan nagy a baj. A játékrész nagy küzdelmet hozott, Szeles Martinnak egyre több dolga akadt a kapuban, de remekül tette, így érintetlen maradt a hálója. Kreisz Brúnó ellenben nem kímélte az ellenfelét, így az utolsó harmad előtt 4-1-et mutatott az eredményjelző a magyarok javára.

A harmadik harmad ugyanúgy alakult, ahogy az első két meccsen, azaz mattot kapott az ellenfél. Bár az olaszok kettős emberhátrányt is kivédekeztek, a játékrész elején fél percen belül két gólt kaptak, majd a végén Révész Marcellt sem tudták megállítani, aki olyan magabiztosan ment a kapu felé a koronggal, ahogyan a magyar csapat 7-1-re megnyerte a mérkőzést. Üröm az örömben, hogy az ötödik gólt szerző Almási Márkot a mérkőzés végén agyrázkódás gyanújával vitte el a mentő.

Pénteken a szintén veretlen japánok következnek, nagy csatára van kilátás.

U18-AS DIVÍZIÓ I/B CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, ASIAGO (OLASZORSZÁG)
Hétfői eredmények: Magyarország‒Koreai Köztársaság 6-2, Ukrajna‒Szlovénia 3-1, Japán‒Olaszország 3-2
Keddi eredmények: Magyarország‒Ukrajna 6-2, Japán–Korea Köztársaság 1-0, Szlovénia–Olaszország 4-2
Csütörtöki eredmények: Japán–Szlovénia 4-1, Ukrajna–Koreai Köztársaság 6-3, Magyarország‒Olaszország 7-1
Április 22. (péntek): Magyarország‒Japán 17.00
Április 24. (vasárnap): Magyarország‒Szlovénia 17.00

A mérkőzések élőben ITT követhetők.

AZ ASIAGÓI DIVÍZIÓ I/B-S VILÁGBAJNOKSÁGON RÉSZT VEVŐ CSAPAT

Kapusok (2): Kovács Dávid Márk (Langnau), Szeles Martin (Ifj. Ocskay Gábor JA)

Hátvédek (8): Bugár Gábor, Fejes Nándor (MAC Budapest), Bukor Rajmund (Vasas SC), Erdély Botond, Kiss Roland, Szabó Dávid, Vas Márk (Ifj. Ocskay Gábor JA), Szécsi Patrik Balázs (Pesterzsébeti HC)

Csatárok (12): Almási Márk, Kiss Patrik, Nagy Ákos, Péter Andor, Szita Donát, Tóth Renátó (Ifj. Ocskay Gábor JA), Horváth Bálint (Rögle), Kreisz Brúnó, Majoross Barnabás, Szigeti Ákos (MAC Budapest), Molnár Dávid (Debreceni HK), Révész Marcell (Basel)