U18: „a torna jól szolgálta a felkészülést"

2015.12.31. 00:32 |

Az U18 Három Nemzet Torna utolsó találkozóját követően arra kértük a „fehér” és „piros mezes” válogatottunk vezetőedzőit, értékeljék a helyosztókon és a tornán végzett munkát.

Horváth András, Magyarország U18 (fehér):

„Jó iramú mérkőzést játszottunk Lengyelországgal, sikerült megfelelően beleállnunk, jó volt a bemelegítés, jól kezdtünk, viszont nagyon sok szabálytalanságot követtünk el, ami megbosszulta magát az első harmadban. Kétszer is három az ötben játszottunk és ebből egyet ki is használt az ellenfél. 2-1-es hátránnyal zártuk az első harmadot, ez elég nagy luxus volt. A második harmad első felében akadozott a gépezet és rengeteg helyzetet dolgozott ki a lengyel csapat. Ami nagyon pozitív, az, hogy sikerült ezen átlendülnünk. A harmad második felében már azt játszottuk, amit elvárhatunk magunktól és pont, amikor már átlendültünk a jó irányba, egy kontrából gólt kaptunk. A második szünetben elmondtam a srácoknak, hogy mi az egyelten esélyünk arra, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Nagyon-nagyon boldog vagyok azzal kapcsolatban, hogy ezt megértették, betartották és rengeteget dolgoztunk azért, hogy ezt a meccset megnyerjük. Följöttünk 3-3-ra, nagyon jó dolgokat csináltunk, majd egy újabb emberhátrányos szituációban kaptunk egy újabb gól és végül vesztesen hagytuk el a jeget.

Ettől függetlenül összességében a mérkőzésről is pozitív érzéseim vannak és a tornával kapcsolatban is. Negyedikek lettünk, de ez másodlagos amellett a tény mellet, hogy ma Magyarországon U18-ban kettő ilyen csapatot fel tudunk állítani, amely komoly ellenfelekkel szemben, nyomás alatt is jól tud teljesíteni, ez nagy örömmel tölt el. Nagyon jól játszottunk, minden egyes alkalommal egy hajszálon múlott, hogy mi előrébb végezzünk. Tegnap este komolyabb diskurálásba kellett kezdenünk azzal kapcsolatban, hogy melyik csapatunk van döntőben, mivel 5-5 ponttal álltunk és tornák válogatják azt, hogy a gólkülönbség vagy az egymás elleni eredmény számít. Az, hogy ez egy adott pillanatban nem volt egyértelmű, nagyon sokat elmond arról, milyen szoros volt a mezőny és milyen apróságok döntöttek. Összességében tehát határozottan pozitív a képe a tornának és – hála az égnek – a fiúk nagyon megnehezítik a dolgunkat azzal kapcsolatban, hogy ki legyen az a huszonkettő, akik majd áprilisban velünk együtt képviseli Magyarországot.”

Fodor Szabolcs, Magyarország U18 (piros):

„A meccs előtt elmondtam a fiúknak, hogy nem véletlenül jutottak el idáig, hogy megdolgoztak ezért a pillanatért, hogy ebben a jégcsarnokban egy tornadöntőn játszanak, és hogy ennek minden egyes pillanatát élvezzék ki. Hát úgy érzem, hogy élveztük végig. Ha nagyon bele kéne menni a boncolgatásba, akkor az előnyös játékunkat emelném ki, de nem ezen van a hangsúly. A legfontosabb, ami miatt győzni tudtunk az, hogy ez a huszonhárom játékos, amelyik elkezdte négy nappal ezelőtt a felkészülést a végére teljes értékű, nagybetűs CSAPATTÁ érett. Ezáltal tudtuk megnyerni a tornát.

Minden edző, aki itt volt – és voltunk egy páran – egyetértett abban, hogy ez a torna nagyon-nagyon jól szolgálta a felkészülésünket. Negyvenhat játékost éles szituációkban megnézni egy helyen egy időben nagyon nagy segítség nekünk is. Nagyon jó, hogy ez így volt, hiszen akire esetleg kevesebb figyelem jutott korábban, az megmutatta, hogy igenis lehet rá számítani. Nagyon sok ilyen ember volt szerencsére.

Ha megnézzük, hogy két milyen erős csapatunk volt itt és azt összegyúrjuk, akkor jó kilátásaink lehetnek a vébére. Fejlődni mindig lehet és ezt is szeretnénk. Három és fél hónapunk van a vébéig, rengeteget fejlődni ennyi idő alatt, de már most úgy néz ki, jó az alap. Ebből a két csapatból egy nagyon jó masszát lehet majd összegyúrni.”

U18 válogatott keret – Piros

Kapusok (3): Garbacz Máté (UTE), Kovács Dávid Márk (Langnau), Nagy Kristóf (MAC Budapest)

Hátvédek (7): Bálint Tamás (Frankfurt), Bugár Gábor (MAC), Bukor Rajmund (Vasas SC), Dankó Miklós (Miskolci Jegesmedvék), Erdély Botond, Kiss Roland (mindketten Ifj. Ocskay Gábor JA), Kiss Tamás (Debreceni HK)

Csatárok (13): Csíki Attila, Szlépka Armand, Varga Tamás (mind Vasas SC), Horváth Ákos (UTE), Kedves Richárd, Sebestyén Dávid, Szigeti Ákos, Türmer Gábor (mind MAC Budapest), Kiss Patrik, Makovics Bence, Tóth Renátó (mind Ifj. Ocskay Gábor JA), Molnár Dávid (Debreceni HK), Pozsár Márk (Pesterzsébeti HC)

Szakmai stáb

Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Edzők:
Gergely Zsombor, Urbán Péter
Kapusedző: Máthé Csaba
Gyúró: Sarkadi Csaba
Felszerelés menedzser: Speiler Kálmán

U18 válogatott keret – Fehér

Kapusok (3): Győri Boldizsár (MAC Budapest), Szeles Martin (Ifj. Ocskay Gábor JA), Tóth Károly Balázs (EHC Linz)

Hátvédek (8): Bán Károly Tibor (Pesterzsébezi HC), Bognár Patrik, Sándors Flórián, Vas Márk (mind Ifj. Ocskay Gábor JA), Kováts Máté (Vasas SC), Molnár András (UTE), Simotics Ferenc (HC Sparta Praha), Tóth Péter (Ontario Hockey Academy)

Csatárok (12): Gyurgyev Miklós, Horváth Richárd, Nagy Ákos, Szita Donát (mind Ifj. Ocskay Gábor JA), Horváth Bálint (Rögle), Horváth Bálint Dominik, Szalma Zsolt (mindketten UTE), Korchma Bence, Kreisz Brúnó, Lőczi Árpád, Majoross Barnabás (mind MAC Budapest), Székely-Mádai Gergő (Vasas SC)

Szakmai stáb

Vezetőedző: Horváth András
Edzők:
Mihály Jenő, Galsi Péter
Kapusedző: Máthé Csaba
Gyúró: Sarkadi Csaba
Felszerelés menedzser: Kreisz Mátyás

Három Nemzet Torna, Megyeri úti Jégcsarnok – december 28-30.

December 28., hétfő
16:00 Lengyelország - Magyarország Fehér 5-4 hu.
19:00 Magyarország Piros – Ukrajna 1-4

December 29., kedd
9:30 Magyarország Fehér - Magyarország Piros 4-5 hu.
12:30 Ukrajna – Lengyelország 3-2
17:00 Ukrajna – Magyarország Fehér 3-9