Küzdős mérkőzésen 2-1-re kikapott a magyar válogatott Kazahsztántól

2017.04.08. 18:16 |
Kazahsztánnal csapott össze a magyar U18-as válogatott a divízió I/A csoportos világbajnokság második napján. Mindkét csapat szétszórtan és idegesen játszott, de szépen küzdöttek a fiúk. A párharcot végül Kazahsztán nyerte 2-1-re.

Meglepően nagy magyar szurkolótábor gyűlt össze az U18-as világbajokság szombati napján a bledi jégcsarnokban, hiszen szülők és rokonok mellett Kranjból ide utazott a KMH U10-es csapata is, hogy szurkoljon az idősebb generációnak, valamint itt volt Id. Ocskay Gábor is, hogy szorítson az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia palántáinak, akik közül 8-an szerepelnek a világbajnoki keretben.

A lelkes közönség támogatása ellenére azonban nehezen állt össze a Kazahsztán elleni mérkőzés képe. Nem játszottak túl koncentráltan a csapatok, szétesett a védekezés a magyar oldalon is és elsősorban Kovács Dávid Márk hálóőr teljesítményének köszönhető, hogy sikerült 1-1-gyel lehozni az első húsz percet.

Bár mindkét gárda sok hibával játszott, példásan küzdöttek a csapatok. Kazahsztán a harmadik percben megszerezte a vezetést Ivan Vereshagin révén, majd magyar emberelőny következett, amelyet sikerült is kihasználni: Bugár Gábor passzából Dézsi Bence egyenlített a 12. percben.

Az ellenfél emberelőnyben volt a legveszélyesebb, és úgy tűnik, hogy a sok gyakorlás végre elkezdett beérni, hiszen előbb Kiss Rolandot állították ki bottal akasztásért, majd Pokornyi Dávid kényszerült két perc pihenőre gáncsolás miatt, ám sikerült kivédekezni a kiállításokat, így 1-1-es állásnál mentek a csapatok pihenőre.

A második játékrészre Glen Williamson vezetőedző és stábja kicsit összerázta a csapatot, és koncentráltabbak voltak a fiúk. A harmad két magyar emberelőnnyel indult, ám ezeket nem sikerült kihasználni, utána pedig Péter Andort állították ki játék késleltetéséért, ezúttal pedig a kazahok eredményesek voltak és Jevgenyij Shinkaretski megszerezte a vezetést az ázsiai nemzet számára. Utána újabb két magyar kiállítás következett, de sikerült blokkolni a kazah támadásokat, szép játékkal ért véget a második húsz perc.

Az utolsó periódusra már kiegyenlített volt a mérkőzés, a mieink egyre többször rá tudták kényszeríteni akaratukat az ellenfélre. Két-két kiállítás esett mindkét oldalon, Péter Andor begyűjtötte a második büntetését is, ám gól ezekből nem született. 9 perc 12 másodperc volt még hátra az összecsapásból, amikor a bírók nem adtak meg egy találatot a mieinknek, mert úgy látták, hogy a kazah kapus már megfogta előtte a korongot, így az egyenlítés elmaradt. Egy perccel a mérkőzés vége előtt a magyarok támadhattak amikor Glen Williamson időt kért – Kovács Dávidot lehozta a pályáról, így hat az öt ellen törtek a fiúk Jeremejev kapujára. Az ellenfél azonban tartotta magát, így maradt a mérkőzés végén a 2-1-es kazah győzelem.

Magyar oldalon a mérkőzés legjobbja címet Sándor Flórián érdemelte ki, Kazahsztán csapatából a kapus Jeremejev teljesített a legfényesebben, aki sikeresen blokkolta a mérkőzés második felében már szép számmal érkező magyar lövéseket.

Vasárnap pihenő következik, utána pedig újult erővel, sokkal összeszedettebben kell játszaniuk a fiúknak, hiszen még mindig csak a torna elején járunk, és van annyi ebben a csapatban, hogy felálljon, és kiharcolja a bennmaradást. Hétfőn 13:00-kor Franciaország következik.