U16: meleg fogadtatás és jó kezdés Kanadában

2015.12.28. 10:27 |

Meleg fogadtatásban részesült serdülő válogatottunk Kamloopsban és a helyi klub segítségével tudott jégre lépni az első edzőmeccsen, ahol nagyarányú, 16-1-es győzelmet aratott a helyi U15-ös együttes ellen.

A történet egészen december 26-ra nyúlik vissza, amikor a Kanadába vezető repülőúton, a londoni átszállásnál tíz táska veszett el a reptéri kavarodásnál, így többen felszerelés nélkül érkeztek a rangos Kamloops International Bantam Ice Hockey Tournament helyszínére.

A helyi klub biztosította ezek pótlását, így jégre léphetett Glen Williamson a Kamloops Blazers Tier II-es, azaz második vonalbeli csapata ellen, amely 2001-es születésű játékosokat sorakoztatott fel a mi 2000-eseink ellen.

Az edzőmérkőzés nagyarányú, 16-1-es magyar győzelmet hozott, a gólokat sorrendben Horváth László, Dézsi Bence, Rácz Kristóf, Kemény Patrik, Rácz Kristóf, Sábián Balázs, Almási Márk, Rácz Kristóf, Páterka Bence, Kovács Sebestyén, Kovács Sebestyén, Tóth András Máté, Révész Marcell, Dézsi Bence, Vértes Nátán, Almási Márk szerezte.

Vértes Nátán mesélt a találkozót követően:

Ezután viszont már nehezebb dolga lesz serdülőválogatottunknak, jönnek a Tier I-es, azaz az első vonalbeli csapatok, holnap már egyik tornabeli ellenféllel, a Balgonie Prairie Stormmal játssza második edzőmeccsét.

A főpróba másnapján indul mindez élesben, december 30. és január 4. között a világ egyik legnagyobb korosztályos tornáján, meccsenként nagyjából 2000 néző és számtalan játékos megfigyelő árgus tekintete követi majd a magyar fiúk minden mozdulatát. A scoutok számára a torna szervezői már jóval az esemény előtt összegyűjtötték a résztvevő játékosok adatait, amelyeket névjegykártyájuk leadásával megkapnak a szakemberek a helyszínen.

A magyar érdekeltségű csoport programja ezen a linken megtalálható.

A KERET

Kapusok (3): Gönczi Lajos, Márkus Levente, Sági Máté Péter

Hátvédek (8): Blazsej Krisztián, Druja Benjámin, Egyedi Zsolt, Falus Ádám Nándor, Horváth Mátyás Előd, Pokornyi Dávid, Seregély Máté, Szécsi Patrik Balázs

Csatárok (11): Almási Márk, Dézsi Bence, Horváth László, Kemény Patrik, Kovács Sebestyén, Páterka Bence, Rácz Kristóf, Révész Marcell, Sábián Balázs, Tóth András Máté, Vértes Nátán