U16: már készülhet a Kanadába utazó keret

2015.12.04. 18:28 |

Megnevezte a Kamloops nemzetközi korosztályos jégkorong tornára utazó U16-os keretét a Glen Williamson által irányított edzői stáb.

Három kapus, nyolc hátvéd és tizenegy csatár készülhet élete egyik legnagyobb kalandjára, hiszen a serdülőválogatott december 26-án Kanadába, Kamloopsba utazik. A gyerekek kettesével lesznek elszállásolva egy-egy helyi családnál, így élményekből és új impulzusokból a pályán kívül sem lesz hiány.

Igaz, nem töltenek majd túl sok időt a jégen kívül, hiszen 27-én már a későbbi torna másik csoportjában induló Kamloops Blazers együttesével játszik edzőmeccset a magyar válogatott, majd 29-én már egyik tornabeli ellenfelével, a Balgonie Prairie Stormmal találkozik.

A főpróba másnapján indul mindez élesben, december 30. és január 4. között a világ egyik legnagyobb korosztályos tornáján, meccsenként nagyjából 2000 néző és számtalan játékos megfigyelő árgus tekintete követi majd a magyar fiúk minden mozdulatát. A scoutok számára a torna szervezői már most összegyűjtötték a résztvevő játékosok adatait, Mercz Orsolya csapatvezető is elküldte a kért információkat magyar fiúkról.

A magyar érdekeltségű csoport programja ezen a linken megtalálható.

A játékoskeret:

Kapusok (3): Gönczi Lajos, Márkus Levente, Sági Máté Péter

Hátvédek (8): Blazsej Krisztián, Druja Benjámin, Egyedi Zsolt, Falus Ádám Nándor, Horváth Mátyás Előd, Pokornyi Dávid, Seregély Máté, Szécsi Patrik Balázs

Csatárok (11): Almási Márk, Dézsi Bence, Horváth László, Kemény Patrik, Kovács Sebestyén, Páterka Bence, Rácz Kristóf, Révész Marcell, Sábián Balázs, Tóth András Máté, Vértes Nátán

Tartalék: Farkas Gergely (kapus), Fehérgyarmati Balázs Pál és Kovács Alex (mindkettő csatár)

Szakmai stáb:

Vezetőedző: Glen Williamson