U16: két újabb nehéz meccs Poprádon

2015.12.28. 20:07 |

A serdülő korosztály B válogatottja ma is két meccset játszott a Szlovákiában megrendezett nemzetközi tornán. A házigazda U15-ös csapata és Ausztria U16-osai ellen léphetett jégre nemzeti együttesünk.

Szlovákia U15 - Magyarország 3-1

A játék képét tekintve kiegyenlített első harmadot játszottak a felek, egy kipasszolt helyzet és egy kihasznált emberelőnyös lehetőség révén mégis Szlovákia húzott el két góllal az első szünet előtt.

A kétgólos vezetés ugyan nem nevezhető megnyugtatónak a jégkorongban, egy ilyen hokinemzet együttese ellen viszont korántsem mondható egyszerűnek ilyen hátrányból építkezni. A második játékrészben tovább növelte előnyét a torna házigazdája miután kettő az egy ellen támadhatott a kapunkra.

A záró játékrészben Kovács Alex szépített, de hiába a kitartó küzdelem, nem sikerült pontot csenni Szlovákiától.

Magyarország - Ausztria U16 1-4

Hasonlóan nehéz mérkőzés várt a 2000-2001-es születésű játékosainkra késő délután is, Ausztria U16-os gárdája volt az ellenfél.

Az eredmény is hasonlóképpen alakult, itt Magyarország egyetlen gólját Farkas Márton szerezte, Fehérgyarmati Balázs jegyzett gólpasszt.

A torna harmadik játéknapján délután fél 4-től a Slovan Bratislava serdülő csapatával méri össze erejét a magyar válogatott.

A KERET

Kapusok (3): FARKAS Gergely (UTE), HALÁSZ Béni (MAC Budapest), HORVÁTH Dominik (Fehérvár AV19)

Hátvédek (8): BOGESIC Vedran, DÓCZI Zsombor (mindketten MAC Budapest), HORVÁTH Milán, ILLÉS Olivér, KOKAS Balázs (mind Fehérvár AV19), LAKATOS Áron, PÉDERI Márk (mindketten Miskolci Jegesmedvék), SZABÓ Zsolt (UTE)

Csatárok (11): BARTA Dániel, CSALÁDI Gergely, FAJCSÁK Tamás (mind UTE), FARKAS Márton (Miskolci Jegesmedvék), FEHÉRGYARMATI Balázs (Vienna Capitals, Ausztria), FILEP Zsombor (Debreceni HK), KÓNYA Krisztián (Linz, Ausztria), KOVÁCS Alex, STADLER Máté, SZŰCS Ádám (mind Fehérvár AV19), SÁRDI Máté (Dukla Trencin, Szlovákia)