U16: szoros vereség

2018.03.31. 17:01 |

A magyar U16-os válogatott harmadik mérkőzését is elveszítette Szlovákia ellen.

Szlovákia-Magyarország 2-0

A Jégpalotában rendezett meccsen Orosz Gergely volt a kapus, és Anfang József a tartalék. Újj Zalán térdsérülés, Horváth Kristóf agyrázkódás miatt maradt ki a csapatból. A mieink kicsit lassan kezdték a meccset, a szlovákok – ahogy a pénteki meccseken – ezúttal is a 8. percben szerezték meg a vezetést. A magyarok kétszer játszhattak emberelőnyben, ám gól nem született.

A második harmad elején a magyar csapat fogyatkozott meg, és az ellenfél gyorsan ki is használta a fórt, megduplázva ezzel előnyét. A magyaroknak emberhátrányban is volt lehetőségük egyenlíteni, de Karda Norbert lövését a kapus fogta. Később Schlekmann Márk dolgoztatta meg a kapust, de a helyén volt, ahogy a további lövéseknél is.

A harmadik játékrész elején ismét emberhátrányban szerezhettek volna gólt a mieink, de a korong mellé ment. A csapat nagyot harcolt, és jól védekezett, így a szlovákok újabb gólt már nem tudtak szerezni.

Svasznek Bence vezetőedző: "A jelentős erőt képviselő szlovák válogatott ellen játszottunk, míg nálunk voltak hiányzók. Örülünk a lehetőségnek, hogy Szlovákia elfogadta a meghívást, ha jól tudom, még nem fordult elő, hogy azonos korosztállyal érkeztek hozzánk. Azt látni kell, hogy más szinten játszanak, ezért az első meccs ennek a tempónak a felvételével, a játékhoz való alkalmazkodással telt. A második meccsen már jobbak voltunk, 50 percig tudtunk mezőnyben jól játszani, sokat dolgoztunk, és csapatként küzdöttünk. A szombati meccsen a pálya mérete és a sebességhez való hozzászokás révén már méltó partnerei tudtunk lenni a szlovákoknak, ez az eredményben is megmutatkozott. Volt, amikor ők játszottak fölényben, de számos lehetőséget dolgoztunk ki és hagytunk is ki. Végig pariban voltunk. Fontos, hogy ilyen lehetőségeket tudunk biztosítani a srácoknak, és nemzetközileg is elismert országok ellen tudnak tanulni, fejlődni és jobbá válni. Ez a program célja, az eredmény másodlagos. Az a lényeg, hogy minél többen forduljanak meg a programban, és minél több nemzetközi tapasztalatot szerezzenek – ennek az eléréséhez tökéletes volt ez a három meccs."

A keret

Név Poszt Klub
Anfang József Gábor G Vasas SC
Orosz Gergely G Győri ETO