U15: újabb győzelem Rigában

2016.03.25. 23:26 |

Magabiztos győzelmet aratott az U15-ös válogatott második meccsén a Riga-kupán. A magyar csapat 5-0-ra múlta felül a lett Dinamo Riga együttesét. Az összecsapást Szongoth Kristóf edző értékelte.

Magyarország‒Dinamo Riga 5-0

Második csoportmeccsünkön a délelőttihez képest gyengébb ellenfél ellen, kicsit fegyelmezetlenebb játékkal, nagyarányú győzelmet arattunk. Több könnyelmű hibát vétettünk, amely megbosszulhatta volna magát. Ezért most az az elsődleges feladatunk, hogy rendet tegyünk a fejekben. Azt szeretnénk megértetni játékosainkkal, hogy a nagy tudásbeli különbségtől függetlenül okosan kell játszanunk.  Hiányosságok inkább a védekező harmadban voltak,  a támadó harmadban hatékonyan dolgoztunk. Az öt lőtt gól mellett több helyzetet alakítottunk ki, a kapu előtt rámenősek voltunk. Ezen a meccsen is négy sorral játszottunk, a meccs elején elkövetett hibákon kapusunk, Farkas Roland segített át. Ezzel a győzelemmel biztosan a felsőházban folytatjuk. Szombaton három  nehéz meccs vár ránk.

A résztvevők névsora és a további eredmények elérhető a Riga-kupa hivatalos honlapján: ITT

Az U15-ös válogatott kerete:
Kapusok: Farkas Roland (MAC Budapest), Horváth Dominik (ifj. Ocskay Gábor JA)
Hátvédek: Bogesic Vedran (MAC Budapest), Dóczi Zsombor (MAC Budapest), Falus Ádám (UTE), Horváth Milán (ifj. Ocskay Gábor JA), Jarács Roland (UTE), Kokas Balázs (ifj. Ocskay Gábor JA), Nagy Dusán (Zalai Titánok), Simon Soma (DVTK – Miskolc)
Csatárok: Csapó Krisztián (Vasas), Filep Zsombor (DHK), Kaposi József (UTE), Kis Olivér (ifj. Ocskay Gábor JA), Komáromy Botond (ifj. Ocskay Gábor JA), Lövei Dávid (DVTK – Miskolc),  Mesterházy Bálint (St. Pölten), Molnár Attila (UTE), Rétfalvi Kristóf (ifj. Ocskay Gábor JA), Sárdi Máté (HK Dukla Trencin),  Somogyi Nátán( ifj. Ocskay Gábor JA), Szűcs Ádám (ifj. Ocskay Gábor JA)

Szakmai stáb:
Szövetségi kapitány: Glen Williamson