U15: szombaton is remekeltek a fiúk

2016.03.26. 22:42 |

Menetel az elődöntő felé az U15-ös jégkorong-válogatott a lett Riga-kupán. A csoportkörben mindhárom mérkőzését megnyerte, a középdöntő felénél egy győzelemmel és egy döntetlennel áll.

Öt meccs, négy győzelem, egy döntetlen ‒ két nap után ez a mérlege az U15-ös jégkorong-válogatottnak a Riga-kupán. A 24 csapatos korosztályos tornán a magyar együttes a csoportja megnyerése után eddig a középdöntőben sem talált legyőzőre.

Az első nap két meccset játszottak a fiúk csoportjukban, a finn Karhu Kissat Helsinki ellen 1-0-ra nyertek, majd magabiztos 5-0-s győzelmet arattak a Dinamo Riga ellen. Tulajdonképpen már ekkor eldőlt, hogy a Junost Minszk szembeni találkozó eredményétől függetlenül a középdöntő felső házában folytatják a viadalt, de azért nem bízták a véletlenre, s a fehéroroszokat 4-1-re győzték le.

A csoportelsőséget érő mérkőzésről a válogatott vezetőedzője, Ondrejcik Rastislav elégedetten beszélt:

„Ez volt az első olyan meccsünk, amelyen úgy játszottunk, ahogy St. Pölten-i tornagyőzelmünkkor ‒ mondja. ‒ Uraltuk a pályát, nem engedtük az ellenfelet a harmadunkba. Az első gól után kemény munkával felőröltük őket. Sebességben és fizikálisan is erősebbek voltunk náluk, a gólt szerencsétlen öt-öt elleni helyzetben kaptuk: az ellenfél játékosa a kapunk előtt beleért a korongba, az pedig a hálóban kötött ki. A csapat nagyon pozitív volt a cserepadon is, mindenki segített a másiknak, erőt adtak egymásnak a játékosok. Örömmel töltött el, hogy értékesítettük a kidolgozott helyzeteinket, és szép gólokat lőttünk.

A magyar válogatott nyerési szériája a középdöntőben sem szakadt meg: az első meccsen 2-1-re győzte le a finn Nikkarit csapatát. Szongoth Kristóf, a csapat edzője úgy látta, nehezen lendületek játékba a fiúk, és sokszor nem az egyszerű megoldást választották. Nehezen juttatták ki a védekező harmadból a korongot és ezzel a saját dolgukat nehezítették meg. A támadóharmadban viszont nagyon hatékonyan játszottak, percekre beszorították a finneket a kapujuk elé, s végül 2-1-re nyertek.

A nap harmadik mérkőzésén már jelentkezetek a fáradtság jelei a játékosokon, de ezt a győzelem iránti vággyal kompenzálták. A lett Pardaguava ellen is keményen dolgoztak, mindkét oldalon sok helyzet adódott, de a kapusok remekül tették a dolgukat. Miután az összecsapás 2-2-es döntetlennel zárult, a magyar csapat kezében van az elődöntőbe jutás, amely a vasárnapi két meccs megnyerésével válhat valóra.

Ondrejcik a Riga-kupáról elmondta, minimális a különbség a csapatok között. A torna rendszere kiforrott, ahogy közelednek a végjáték felé, egyre erősebb csapatok ellen kell helyt állni. A magyar válogatottal kapcsolatban pedig azt emelte ki, hogy a játékosok a jégen és azon kívül is összetartóak, különleges érzés olyan csapatszellemet átélni, ami a fiúk között uralkodik.

RIGA-KUPA, U15-ÖS NEMZETKÖZI TORNA, RIGA (LETTORSZÁG)
Csoportmérkőzések: Magyarország‒Karhu Kissat Helsinki (finn) 1-0, Magyarország‒Dinamo Riga (lett) 5-0, Magyarország‒Junost Minszk (fehérorosz) 4-1
Középdöntő: Magyarország‒Nikkarit (finn) 2-1, Magyarország‒ Pardaguava (lett) 2-2
Vasárnapi mérkőzések (középdöntő): Magyarország‒H.K. Ako (lett), Magyarország‒E.H.C. Biel (svájci)