U15: Két győzelem, egy vereség a tornán

2013.04.05. 22:51 |
Három meccséből kettőt nyert a nemzeti csapatunk a Golden Puck Tornán.

A finn Blues Espoo White csapatát 13:1 arányban győzték le, aztán a szlovák HDC Kosice ellen alul maradtak, 6:4-re nyert az ellenfél. A Hockey Academy of RHSPE-t 6:3-ra győzték le a mieink.

Marton Tibor szerint tökéletes a torna arra, hogy tapasztalatot szerezzenek. Az U15-ös korosztály az első, amit már válogatottnak hívunk, az eredmény itt még nem annyira lényeg. Természetesen mindenki szeret győzni, de ez egy fejlesztési program, amelyben soha nem fogunk két sorral játszani, csak azért, hogy jó eredményeink legyenek. Itt nincs emberelőnyös sor, emberhátrányos sor, akik itt vannak, azokból próbáljuk meg a legjobbat kihozni. A cél az, hogy meccsről meccsre legyünk jobbak, és visszalássuk a jégen, amiket tanítottunk és elvárunk. Ezen a tornán is láttunk pozitív jeleket. Az utánpótlásban az is fontos szempont, hogy áprilisban jégen tudunk egyáltalán lenni, és fontos meccseket játszhatunk. Remek kihívás ez a torna, jó lehetőség, hogy idősebbek ellen is kipróbáljuk magunkat. Tapasztalatszerzésnek úgy gondolom, ez tökéletesen megfelel.

A torna kanadai táblázatának első hat helyén három U15-ös válogatott is szerepel, Erdei Zoltánnak 7, Török Viktornak és Szlépka Armandnak pedig 6-6 pontja van.

A magyarok az A csoportot jelenleg a HDC Kosicével holtversenyben 4 ponttal vezetik, míg a másik oldalon a Vasas SC veretlenül, 6 ponttal van az élen.

A következő meccset szombaton 11-kor játssza a válogatott az ECC Preussen Berlin ellen, majd délután még lesz egy mérkőzés, amelynek ellenfele az eredmények függvénye.