U15: győzelem Szlovénia felett

2015.12.17. 21:19 |

Szétlövéses győzelemmel kezdte meg szereplését a St. Pöltenben zajló Négy Nemzet Tornán a magyar férfi U15-ös válogatott, amely Szlovénia ellen nyert 1-0-ra.

Már a Négy Nemzet Torna nyitómeccse, az Ausztria-Olaszország is szorosan alakult, hiszen a házigazda is szétlövésssel nyert 5-4-re Olaszország ellen, bár a győzelem a 44:26-ös kapuralövési arány tekintetében megszülethetett volna hamarabb is...

A mieink Szlovénia elleni meccsén már messze nem volt ennyi gól, konkrétan egy sem a rendes játékidőben, meg a hosszabbításban sem. Pedig emberelőnyből volt négy-négy, helyzetek is bőven, főleg a mieink előtt, avagy a 38:28-as kapuralövési arány ellenére meccsben tartotta a szlovénokat Nejc Zagar kapus, miközben Horváth Dominik is lehúzta a rolót nyilván.

Így ment ez egészen a szétlövésig, amelyben három-három lövés után egy-egyre álltunk, így kellett a pluszkör, amiben nem a szlovénok, hanem mi próbálkozhatttunk előbb, és Szűcs Ádám talált is, viszont Jus Cerne nem, U15-öseink győzelemmel kezdték a tornát.

Pénteken délután 17.40-kor Olaszország lesz az ellenfelünk, majd a zárónapon, szombaton 13.40-kor játszunk a házigazda Ausztria ellen.

NÉGY NEMZET TORNA, ST. PÖLTEN

1. nap

Magyarország-Szlovénia 1-0
Ausztria-Olaszország 5-4