U15: Két vereség a második játéknapon

2017.12.28. 20:03 |

A két ünnep között a magyar U15-ös válogatott Poprádon játszik nemzetközi tornán. A magyar fiúk az első játéknapon 2-1-re vereséget szenvedtek Ausztria korosztályos csapatától. A második napon a cseh Vitkovice és a Szlovák válogatott piros mezes alakulata volt az ellenfél.

Magyarország -HC Vítkovice  1-9

A magyar csapat előző nap dacára a rengeteg kialakított helyzetnek, egy szerencsétlen góllal veszített Ausztria legjobbjai ellen. Elsősorban a helyzetek és az emberelőnyök jobb kihasználásában kellet előre lépnie a fiúknak. Meglehetősen korán 7:30-kor kezdődött a meccs, ami utólag elmondható, hogy nem jött jól számunkra. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, az első harmad végén 5-0-ra vezetett az ellenfél. A második harmad elején Lászlóffy Botond révén szépítettünk, de a csehek két további gólt szereztek így 7-1-el várhattuk az utolsó játékrészt. A záró periódusban újabb két találatot szerzett az ellenfél, így alakult ki a 9-1-es végeredmény. Búslakodni ezúttal se volt idő hiszen a fiúk most tanulják még milyen nemzetközi szinten játszani és délután Szlovákia ellen javíthattunk.

Szlovákia Piros –Magyarország 2-1

A mérkőzés elején emberelőnybe kerültünk, de azt nem sikerült kihasználni, a szlovák csapat viszont betalált a 7. percben. Újabb emberelőnyt hagytunk ki a harmad végén, maradt az 1-0 oda. Jól mentünk, de ezúttal se akart összejönni a gól. A második harmadban újabb emberelőnyöket kaptunk, az első kimaradt, a másodikat azonban Fodor Balázs révén belőttük a 28. percben. A negyedik emberelőnyt tehát kihasználtuk és döntetlennel fordultunk a meccs utolsó félórájára. Mindkét csapat játszhatott előnyben és hátrányban is, igaz utóbbiból nekünk több jutott a meccs vége felé. Mindkét oldalon kimaradt minden ziccer, dacára a létszámfölényes helyzeteknek. Sajnos a szlovákok az 58. percben betaláltak. Ezúttal is a véghajrában szerzett vezetést az ellenfél, ami ezúttal is győzelmet ért, ismét egy komoly csapattal játszottunk nagyon kiegyenlített mérkőzést.

Sajnos a mai napon két vereség jutott a magyar fiúknak, de mindenképpen megsüvegelendő, hogy pár órával a súlyos vereség után talpraálltak a fiúk és teljesen egyenrangú partnerei voltunk északi szomszédunk csapatának. Folytatás Szlovákia fehér mezes alakulata ellen a holnapi napon.

A magyar csapat mérkőzései a tornán:

2017. december 27., 14:30Magyarország–Ausztria 1-2
2017. december 28., 07:30 Magyarország–HC Vítkovice (CZE) 1-9
2017. december 28., 17:45 Szlovákia Piros–Magyarország 2-1
2017. december 29., 11:45 Szlovákia Fehér–Magyarország
2017. december 29., 15:45 HK Poprad (SVK)–Magyarország

A Poprádon részt vevő magyar csapat névsora.