U15: két szoros meccs Szlovénia ellen

2023.12.18. 21:00 |

Az első találkozót szétlövésben nyerték meg a magyarok, a másodikon hosszabbításban kaptak ki Kranjban.

A magyar U15-ös együttes Szlovénia korosztályos csapatával találkozott a múlt héten. A magyar fiatalok az első meccsen kétgólos hátrányból egyenlítettek, majd büntetőkkel győztek, aztán viszont háromgólos vezetést adtak le, és maradtak alul 4-3-ra.

„Az első nap jól kezdtük a mérkőzést, de két elkerülhető gólt kaptunk a második harmadban. A játékunk folyamatosan javult, agresszívabban kezdtünk játszani, így több korongot szereztünk, jobban támadtuk a kaput korong nélkül is. Az utolsó tíz percben jó blokkjaink és kimagasló védéseink voltak. Sok minőségi lövéssel, nagy forgalmat generáltunk a kapu előtt, ennek köszönhetően sikerült 2 gólt szereznünk. A hosszabbításban is mi birtokoltuk a korongot. Végül a bűntetőpárbajban megnyertük a mérkőzést, fókuszáltabbak voltunk. A második mérkőzés első harmadában jól tartottuk a korongot, nem hagytunk területet és időt a szlovén csapatnak. A második harmadot szintén így folytattuk, de 100 százalékos helyzeteket hagytunk ki. Könnyelmű hibákból kaptunk elkerülhető gólokat. Az emberelőnyöket nem tudtuk kihasználni. A harmadik harmadban a szlovénok kiegyenlítettek, majd 10 másodperccel a harmad vége előtt kaptunk egy elkerülhető kiállítást. A hosszabbításban végül a szlovén csapat lőtte a győztes gólt” – foglalta össze a meccseket Árkovics Bálint szövetségi edző.

"Az előző tornához képest a támadó játékunk fejlődött, illetve a két nap alatt is, mivel fizikálisan és mentálisan is nagy nyomás érte a csapatot. Két kompetitív mérkőzést játszottunk A magyar csapat egyénileg sokkal képzettebb volt, és rendszerben is felülmúltuk az ellenfelet. A szlovén csapat játékosai viszont fizikálisan erősebbek és nagyobbak voltak, így sokszor a fizikai előnyük miatt nyerték meg az egy az egy elleni párharcokat. Az, hogy a mérkőzések kiegyenlítettek voltak, mentálisan is nyomás alá helyezte a játékosokat így olyan közegben játszottak, ahol 60 percen keresztül magasan szinten kellett fókuszálni" - tette hozzá a szakvezető.

A keret:

Fűrész Bálint Attila G FEHA19