U14-es válogatott: két vereség Pozsonyban

2016.04.20. 21:09 |

Két vereséggel folytatta szereplését az U14-es jégkorong-válogatott a pozsonyi World Selects nemzetközi tornán. A magyar csapat Szlovákiától és Nyugat-Kanadától is 6-1-re kapott ki.

Bravúr lett volna, ha az U14-es jégkorong-válogatott legyőzi Szlovákia és Nyugat-Kanada csapatát a pozsonyi World Selects nemzetközi torna második napján. Nos, erre a házigazdák ellen már az első félidőben sem mutatkozott sok esély, a kanadaiak pedig a másodikban hengereltek.

A szlovákokkal kora délután csapott össze Jánosi Csaba együttese, s alig kezdődött el a meccs, máris vezetett az ellenfél. Az első félidőben még kétszer betalált, mire Keresztes Levente megszerezte a magyar válogatott első találatát. Ezen kívül azonban nem volt örömre oka a fiúknak, hiszen a második húsz percben újabb három gólt lőttek a szlovákok és 6-1-re nyertek.

Íme a teljes mérkőzés:

Rövid pihenő után még nagyobb falat került az esti programban az útjukba: a hoki nagyhatalom, Kanada nyugati korosztályos válogatottjával csaptak össze. A vetélytársa a negyedik percben előnyt szerzett, de csaknem két perccel később a szlovákok ellen is betaláló Keresztes Levente volt eredményes. Az első félidőben remekül tartotta az eredményt a magyar válogatott, a másodikban azonban a kanadaiak akarata érvényesült a jégen, így ennek a meccsnek is 6-1-es vereség lett a vége.

A mérkőzés az alábbi videón látható:

A torna harmadik napja sem ígérkezik könnyednek magyar szempontból, hiszen a fiúk a finnekkel és a norvég Salming Hockey Elite csapatával mérik össze tudásukat. Mindkét összecsapás élőben követhető ITT.

A részletes program, az eredmények és a csapatokkal kapcsolatos információk ITT megtalálhatók.

U14-ES WORLD SELECTS NEMZETKÖZI TORNA, POZSONY (SZLOVÁKIA)
Keddi eredmény: Magyarország–Lettország 4-2
Szerdai eredmények: Magyarország–Szlovákia 1-6, Magyarország–Nyugat-Kanada 1-6
Április 21. (csütörtök): Magyarország–Finnország 14.00, Magyarország–Salming Hockey Elite 20.30