Tucatnyi DAB-gól

2018.01.02. 21:50 |
A Dunaújváros kiütötte a sorozatban nyolcadik meccsét elveszítő Ferencvárost az Erste Ligában.

A Ferencváros 1-0-ra, majd 3-2-re is vezetett, mégis nagy verést kapott a Dunaújvárostól. Az Acélbikák csapata a második és a harmadik harmadban is öt gólt szerzett Pesterzsébeten. A zöld-fehérek az utolsó húsz percre kapust cseréltek, de Pleszkán József után Peter Sevela sem tudott segíteni a csapaton. Amikor a Fradi némileg felzárkózott, a hajrát még meg tudta nyomni a vendég csapat, és bő egy perc alatt két gólt szerzett.

A DAB-ban Becze Tihamér két gólt és négy asszisztot jegyzett, de remekelt a kétgólos Azari Zsolt és Hugo Turcotte, valamaint az előkészítésben jeleskedő Odnoga Mátyás is.

A győzelemmel a DAB továbbra is a harmadik helyen áll, egyre jobban megközelíti a MAC-ot, míg a Ferencváros már biztosan nem juthat a felsőházba.

Ferencvárosi Torna Club-Dunaújvárosi Acélbikák 6-12 (1-2, 2-5, 3-5)

Nyilatkozat

Greg Lindqvist, Ferencváros: “Mit lehet mondani akkor, amikor tizenkét gólt kapsz hazai jégen? Az első harmadban még minden rendben volt, hamar megszereztük a vezetést, és a kapusuk tartotta meccsben a vendégeket. A második harmadban is jól kezdtünk, megvoltak a helyzetek mindkét oldalon, amit az elején sikerült is kihasználnunk, viszont utána váratlanul minden összeomlott. 5-3-ig teljesen meccsben voltunk, nem értem, mi történt utána. Úgy látszik, nincs elég erőnk, fejben nem vagyunk most elég erősek ahhoz, hogy az ilyen éles helyzeteket kezelni tudjuk, sajnos már sokadszorra történt hasonló. Ezzel eldőlt egy fontos kérdés, lemondhatunk a felsőházról, így az alapszakasz lényegében véget ért számunkra, bár még van hátra néhány mérkőzés, erre kell készülnünk.”

Jason Morgan, Dunaújvárosi Acélbikák: “Elégedett vagyok az eredménnyel, ez a három pont nagyon fontos volt a csapatomnak a felsőházért vívott harcban. Az első harmadban még nem tűnt úgy, hogy ekkora különbséggel nyerünk, sok párharcot vesztettünk, de utána helyre kerültek a dolgok. Védekezésben jók voltunk, de sokáig kihagytuk a helyzeteinket. Utána szerencsére szinte minden bejött. A játékunkkal viszont nem vagyok elégedett, túl sok gólt kaptunk. Viszont a fő cél a három pont volt, amit sikerült megszereznünk.”