Tovább menetel az UTE, fordított a DAB

2021.01.01. 22:00 |

A listavezető DEAC szoros meccsen kapott ki Újpesten. Az Acélbikák háromgólos hátrányból fordítottak a Titánok ellen az Erste Ligában.

UTE–DEAC 7-5 (3-1, 2-3, 2-1)

Az Újpestben idei első meccsét játszotta Pokornyi, de Benk és Szécsi nem állt rendelkezésre. A vendégeknél is volt hiányzó Hári személyében. A hazai kapuba visszakerült Rajna, a DEAC-nál Hetényi védett.

Az első harmadban majdnem kétszer annyit lőttek kapura a debreceniek, mégis a lila-fehérek vezettek két góllal. Just találata után Kiss Phil volt csapatának szerzett gólt. Kulesov szépített nagy góllal a 16. percben, de másfél percen belül Sikorcin is betalált közelről.

A második felvonásban a DEAC folyton felzárkózott, de egyenlíteni nem tudott. Kiss Patrik fonáklövéssel csökkentette a hátrányt, de Szabad nagy passzából Bodó talált be, majd Just volt eredményes. A vendégek újra nekiveselkedtek, és Vokla egy kipattanót lőtt be, majd a harmad végén Filbrandt távolról szerzett gólja után ismét egy volt a különbség.

Az egyenlítésért a harmadik harmadban fórban is támadhattak a debreceniek, de az erőfeszítéseik nem jártak sikerrel. Lamoureux révén az 56. percben újabb újpesti találat született, de erre Kiss Patrik ismét gyorsan válaszolt. A hajrában egy kiállítás miatt vált nehezebbé a vendégek dolga, így is megpróbálkoztak a kapuslehozatallal, de végül 9 másodperccel a vége előtt Sikorcin lezárta a meccset.

Az UTE sorozatban hatodik meccsét nyerte meg, és már a negyedik. A lila-fehérek vasárnap a Vasassal találkoznak, míg az éllovas DEAC a Dunaújváros ellen javíthat.

Nyilatkozat

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Egy edző sem szereti az ilyen mérkőzéseket. Mi csak a harmadik harmadban voltunk elég fegyelmezettek, arra lehet alapozni a továbbiakban. Ami az első negyven percben történt, azt gyorsan el kell felejteni, csak a kapusunknak, és a jó helyzetkihasználásunknak köszönhettük a vezetést. Jól hangzik a hat győzelem zsinórban, de ezt is a helyén kell kezelni, nem szabad, hogy a siker rossz irányba vigyen minket.”

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Már az első harmadban szerezhettünk volna gólokat, hat-hét lehetőségünk volt, de ezeket nem használtuk ki. A vereség ellenére azt mondom, hogy jó mentalitással játszottunk, 5-2-ről fel tudtunk zárkózni egy gólra. Vissza kell néznem a hibáinkat, de talán mi voltunk a jobb csapat. Az utolsó szabálytalanságot két perccel a vége előtt nem szabadott volna elkövetnünk, ha nincs a kiállítás, még lehetett volna esélyünk. A meccset a tévénézők biztos élvezték, szerintem a vezetőedzők már kevésbé.”

Titánok–Dunaújvárosi Acélbikák 3-4 (2-0, 1-0, 0-3, 0-1) – hosszabbítás után

Jól kezdett a Dunaújváros, de a Titánok szereztek vezetést: Balogh egy nagy védelmi hibát használt ki két perc után. A 8. percben Luusuaniemi megduplázta az előnyt. A folytatásban mindkét együttes bátran játszott, de a kapusok jól védtek. A második harmad végén McNulty túl tudott járni Bacashihua eszén.

A DAB azonban remek utolsó harmadot produkált. Turcotte szépített fórból, majd a születésnapos Dansereau duplázott, a második gól szintén előnyben született. A végén még fórban támadhattak az Acélbikák, de egy perc után kiegészültek a csapatok.

A ráadásban a hazaiaknak volt több lehetőségük, de fél perccel a vége előtt Vuorijarvi döntött, így a DAB-é lett a plusz pont.

A két csapat között három pontra csökkent a különbség. A sereghajtó Acélbikák Debrcenben utaznak vasárnap.

Nyilatkozat

Kasper Vuorinen, vezetőedző, Titánok: "Büszke vagyok arra, hogy elkezdtük a mérkőzést, az első harmadban jól játszottunk, új irányelveket állítottunk fel a játékunkkal kapcsolatban, és a játékosok ezt követték is. A második harmad átlagosan sikerült, de rendben volt a játékunk, voltak helyzeteink, a végén be is találtunk, aztán a harmadik harmad kezdetén biztos voltam benne, hogy meglesz a negyedik gólunk, olyan erősen kezdtünk, utána oda-vissza játékká alakult a mérkőzés, és ebben nagy hibákat követtünk el, olyanokat, amiket nem szabad. Ebből kaptunk három gólt. A hosszabbításban megvoltak a helyzeteink, de nem tudtunk élni velük, az ellenfelünk pedig igen."

Borbás Gergely, másodedző, Dunaújváros: "A csapat az elején nem azt csinálta, amit az edző kért. A védelemben voltak problémák, kétszer is a hátvédek hibáztak. A második harmadban többet dolgoztunk, mint az ellenfél, ennek ellenére nekik is megvoltak a helyzeteik, a kapusunk bravúrjaira azonban számíthattunk. A harmadik harmadban úgy mentünk ki, hogy nincs veszíteni valónk, csak a szív vihet bennünket győzelemre. Végre láttuk azt a játékot, amire vártunk, a játékosoknak előjött a szíve, háromgólos hátrányból tudtunk egyenlíteni és a hosszabbításban nyerni."