Szombaton a csehekkel játszik a Magyar Hallássérültek-válogatottja

2017.11.09. 23:03 |

Nem ér véget szombaton a program a férfiválogatott olaszok elleni mérkőzésével a Tüskecsarnokban. Este tíz órától a Magyar Hallássérültek-válogatottja lép jégre a csehek ellen.

A csapat két edzőmeccsel hangolt a találkozóra, ahogy a válogatott edzője, Pindák László fogalmazott: mégiscsak más az edzéseken gyakorolni a játékszituációkat, mint meccshelyzetben megélni azt. Nem mellesleg a Ferencváros korábbi kiváló jégkorongozójára is az újdonság erejével hat majd a szombati mérkőzés, hiszen bár 1998 óta edzőként dolgozik, a Hallássérültek-válogatottjának irányítását egy hónapja vette át.

„A csehek elleni mérkőzésen egyértelműen az lesz a cél, hogy megnézzük, hogyan működünk meccs közben. Nekem is új lesz, hogy történnek a cserék, hogyan szólunk egymásnak, hiszen nekik hiába kiabálok. Az már nagyjából kialakult, hogy ki milyen poszton tud játszani, de meg kell néznünk, hogyan illeszkednek a játékba a passzok, lövések. Hogyan oldják meg, ne csak előre játszanak, hanem visszazárjanak védekezni.”

Pindák úgy gondolja, remek felmérő lesz ez úgy neki, mint a csapatnak is. A válogatott egyébként a Ferencváros szervezésében, áprilisban tartandó hatcsapatos nemzetközi tornára készül, azon már szeretnének jó játékot mutatni. A távlati cél a 2019-es Téli Siketlimpia.

„Nehéz felvenni az olyan csapatokkal a versenyt, amelyekben korábbi jégkorongozók szerepelnek. A mi válogatottunk játékosai előképzettség nélküliek, ellenben nagyon lelkesek, ott vannak minden edzésen. Néhány dolgot átbeszélünk, mire kell odafigyelni a csehek elleni meccsen, de alapvetően az a lényeg, hogy játszunk velük egy jót és élvezzük a jégkorongot.”

A szombaton 22 órakor kezdődő mérkőzés ingyen megtekinthető.

A Magyar Hallássérültek-válogatottjának kerete:

Szám

Név