Szita Donát góllal tért vissza

2023.12.27. 20:52 |

A FEHA19 sérülésből felépült csapatkapitánya a szezonbeli első meccsén betalált, így aktívan kivette a részét csapata Corona Brasov elleni pontszerzéséből.

Az ünnep időszakot kihasználva Brassóból is érkeztek szurkolók, és mivel a fehérváriak sem maradtak dobosok nélkül, jó hangulatban indult az összecsapás. Rögtön emberelőnybe került a házigazda, Zezelj révén veszélyeztettek, de a vezetést nem tudták megszerezni. A folytatásban is aktívabb volt az ICEHL-ből több játékosát is visszakapó FEHA19. A hatodik percben Bogesic és Sills kis híján összeugrott, szemléltetve a meccs fontosságát. Hamarosan megérkeztek a meccsbe az erdélyiek is, magas letámadásuknak hála korongot szereztek a támadó harmadban, főleg ezekből próbálkoztak. A 9. percben mégis a fehérvári védelem hozta össze a vezető góljukat: Melnyicsuk a kapu mögött otthagyta a korongot védőjének, aki nem számított rá, Schaber lecsapott a pakkra, Kógerhez passzolt, aki közelről a hálóba lőtt (0-1). A hiba után sem estek kétségbe Falusék, daráltak tovább az egyenlítésért. A kiegyenlített nyitó harmad vége is az övék volt, Racsinszkij távolijai magukban hordozták a gólveszélyt. Az utolsó percben Williams ütközött szabálytalanul, számára öt perc plusz véglegessel véget ért a mérkőzés. Piché is kisbüntetést kapott, nagy esély volt ez a hazaiaknak.

A szünet után 1:24-ig kettős fórban támadott a FEHA. Sokáig keresték a megfelelő helyzetet, végül a sérülésből visszatérő Szita Donát bombázott a kapuba a szezonbeli első mérkőzésén (1-1). A szimpla emberhátrányt már kivédekezte a Corona, de ez sokat kivett belőlük. Frissebb volt a házigazda, a 28. percben elhozták a bulit, a középen üresen maradó Zezelj pedig a hálóba bombázott (2-1). Melnyicsuk pillanatai következtek, aki sorrá hárított a felpörgő vendégek próbálkozásait. Az ellenoldali kispadok miatt többször is beszorultak a Bogdanov-fiúk, Valchar majd Sills is közel járt az egyenlítéshez. A 32. percben már éppen kiszabadultak a szorításból a hazaiak, amikor egy kontra végén Valchar kilépett és góllal zárta s szólót (2-2). Ambrus Csongor azonnal visszavehette volna a vezetést övéinek, de hatalmas kavarodás végén nem tudta betuszkolni a pakkot. Negyven perc nem volt elég, hogy eldöntsék a pontok sorsát a játékosok, ez izgalmas záró harmadot ígért.

A harmadik harmad oda-vissza hokival indult, kevés volt a bírói sípszó, gyorsan peregtek a percek. Óvatosabbak voltak a csapatok, a meccs ezen szakaszában igyekeztek elkerülni a legapróbb hibát is. A brassóiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, lövéseiket a mérkőzés egyik legjobbja, Melnyicsuk sorra hárította. VanWormer ütötte ki a korongot szabálytalanul megakasztva övéi lendültét, ám Szitáék nem tudták kihasználni a fórt. Az utolsó tíz percen belül még mindig 2-2-t mutatott az eredményjelző. Élesedett a küzdelem, Racsinszkij ütője kulcspillanatban tört ketté, míg a másik oldalon Valchar próbálkozása maradt ki. Az 53. percben Cornet került óriási ziccerbe, Melnyicsuk kikorcsolyázott hogy zárja a szöget, a kavarodás végén felszabadítottak a bekkek. Az erdélyiek közelebb álltak a győzelemhez, Kóger közelről többször is próbálkozhatott, már Melnyicsuk is verve volt, végül fölé perdült a pakk. Újabb gól nem született, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban a rutinosabb Corona Piché és Valchar révén jóval korongbiztosabb és veszélyesebb volt. A 64. percben aztán Blasko maradt szemben a kapussal, nem élt vele, a kontránál Melnyicsuk védett hatalmasat. A végén Szita Donát is szólózhatott, ezt is kifogta Dubeau, majd másodpercekkel a vége előtt Lowney rávezetésből már eredményes volt, megszerezve a győzelmet és az ezzel járó bónuszpontot a Brassónak (2-3).

FEHA19–Corona Brasov 2-3 (0-1, 2-1, 0-0, 0-1)