Szétlövésben győzött a Brassó

2018.01.29. 22:12 |

A Brassó szétlövéssel győzött a Ferencváros otthonában az Erste Liga középszakaszának alsóházában.

A pesterzsébeti találkozón az első harmadban gólt nem láthatott a közönség, viszont hat kiállítást igen, igazságos elosztásban. Sőt, mindkét csapat játszhatott kettős előnyben is, de ezzel nem tudtak élni, a kapusok jól védtek.

A második felvonásban is támadhatott kettős emberelőnyben a zöld-fehér csapat, és ezt már értékesítette is: : Hietamäki lőtte be Ďubek átadását a 30. percben. A Fradi többet próbálkozott ebben a periódusban, de újabb gólt nem szerzett.

A 44. percben Knyazev révén egyenlített a Brassó. A Fradi nagyobb iramra kapcsolt, és egy újabb emberelőnyből Tuominen volt eredményes. A vendégek a hajrában nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, lehozták a kapusukat, és 42 másodperccel a vége előtt Walls jól érte bele egy lövésbe, ezzel hosszabbításra mentette a meccset.

A ráadásban nem született gól, noha a Brassó emberelőnyben is támadhatott, így szétlövés következett, amelyet Walls találata döntött el.

Ferencvárosi TC-ASC Corona Brasov 2-3 (0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 0-1) – szétlövéssel

Nyilatkozat

Greg Lindqvist, Ferencváros: „Az első harmad eleje rendben volt, aztán mindkét oldalon sok kiállítás történt, ennek ellenére egyik csapat sem tudta kihasználni az előnyöket. A második harmadban többet korcsolyáztunk, de így is szoros volt mindvégig, mint ahogy az általában a Brassó ellen szokott lenni. 2-1-re vezettünk egy perccel a vége előtt, aztán valaki rossz helyen állt, így az egyenlítő gólt ajándékba megkapták. Nagyon szomorú vagyok, mert három pontra lett volna szükségünk, hogy növeljük a magabiztosságunkat. A csapat küzdött 60 percig, de az a csapat, amely nem szokott meccseket nyerni, sokszor szerencsétlen is. Közel voltunk a három ponthoz, de egy pontot vittünk. Pénteken a Vienna Capitalsszel játszunk, most arra kell készülnünk.”

Strenk Hunor, Brassó másodedző: „Gyengén kezdtük a mérkőzést, bennragadtunk az öltözőben. Az első tíz percben sikerült 6 perc kiállítást összeszednünk, ez nem megengedhető. Utána öt az öt ellen felvettük a tempót, tudtunk helyzeteket kialakítani. Ki kell emelni, hogy sok volt a felesleges kiállításunk, ezáltal elég csapkodó volt a játék, nem tudtuk a saját ritmusunkat játszani, mint az utóbbi időben, amikor négy sorral szoktunk pörögni. Az utolsó harmadban bármelyik csapat megnyerhette volna a meccset, esetleg három pontot szerezhetett volna. A hosszabbításban három a három ellen mindkét csapatnak volt lehetősége ismét eldönteni a mérkőzést. Ez ma egy ilyen meccs volt, jól tükrözi, hogy egyik csapatnak sem sikerült kihasználni az emberelőnyt, messze is volt a rájátszás színvonalától ez a meccs. Elég sok mérkőzésünk volt mostanában, azokon magasabb szinten is játszottunk, mint ma, de örülünk neki, hogy kettő pontot sikerült szerezni és egyre közelebb vagyunk a biztos rájátszást érő pozíciókhoz.”