Szapporói Hősök vs. Cseh Legendák

2015.10.12. 14:51 |

Történelmi pillanat, hogy egy sporttörténelmi esemény részeseit újra jégre hívjuk: a szapporói hősök ismét felhúzzák korcsolyáikat, méghozzá cseh szupersztárok ellen!

2008. április 19., Szapporó, Japán.

Egy maroknyi magyar szurkoló előtt 22 ember csodát tett. Pontosabban 22 kivételes játékos és néhány elsőrangú szakember. Hét éve a magyar férfiválogatott felkerült a világ elit jégkorong nemzetei közé. Távol az otthonuktól, a szeretteiktől, a feljutó válogatott tagja hősökké váltak a sporttársak, barátok a hokidrukkerek és a magyar sportszerető emberek szemében. Érdemeik a mai sikerek fényében is elévülhetetlenek, hiszen Szapporóban kezdődött az elképzelhetetlennek hitt sorozat, a siker sorozata. Hét évvel később, a szapporói hősök úttörő munkájára alapozva Krakkóban a magyar jégkorong újra a legmagasabb szintre jutott!

Az ismételt A-csoportos évadban különleges eseménnyel emlékezünk a szapporói hőstettre, és ismét pályára csábítjuk a nagy csapatot. Nem is akárkik ellen, hiszen baráti ellenfelük a Csehország hivatalos öregfiúk-válogatottja lesz, tele olimpiai-, és világbajnokokkal, illetve jó pár NHL-meccsel a pengékben.

Időpont:                2015. november 3. kedd, 20:30

Helszín:                 Tüskecsarnok
                            (1117 Budapest, Hevesy György út)

Jegyek

A mérkőzésre egységesen 1000 Ft-os, nem helyreszóló jegyek kerülnek értékesítésre, így a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. 14 éves kor alatt a belépés ingyenes! Jegyek az IBUSZ hálózatában érhetők el online és személyesen valamennyi irodában, továábbá a mérkőzés napján, a helyszínen.

A cseh csapat

František Kaberle, Tomás Vlasák, Milan Chalupa, Bedrich Scerban, Richard Zemlicka, Radek Toupal – csak néhány a legendás cseh játékosok közül, akik jégre lépnek a Tüskecsarnokban. Csehország jégkorong-válogatottja legutóbb 1940-ben lépett magyar jégre, akkor egy három mérkőzéses párharcban két vereség, egy döntetlen lett a mérlegünk. 1988-ban Csehszlovákia utánpótlás-válogatottja nyert a felnőtteinkkel szemben, tehát nem sűrű vendégek és nem könnyű ellenfelek a cseh jégkorongozók!

A magyar csapat

A szapporói hősök közül hat játékos jelenleg is a válogatott aktív tagja, mások klubszínekben küzdenek tovább, vagy már melegítőre cserélték a mezt és a kispadról felügyelik az új generációk fejlődését, páran pedig szögre akasztották a korcsolyát, hogy a civil életben boldoguljanak. Most azonban mindannyian újra megmutatják, hogy vérbeli sportemberek, a közönség pedig újra kimutathatja nagyrabecsülését.

Egy név azonban fájóan hiányzik a magyar összeállításból, a magyar jégkorongból, a világból. Kiscsicsó, azaz ifj. Ocskay Gábor is ott volt Szapporóban, feljutott a csúcsra. Emléke örökké a sporttársakkal és a magyar jégkorong-családdal marad. Ezt a gálamérkőzést az ő emlékének is ajánljuk.