Szapporó: az ünneplésnek megadtuk a módját rendesen

2017.09.28. 08:00 |

Idén ünnepli a 90. születésnapját a Magyar Jégkorong Szövetség. Ez alkalomból szemptember 30-án egész napos rendezvénnyel várja a hokirajongókat a Budapest Sportarénába, amelynek jegén többek között jégre lépnek a „Szapporói hősök” is.

Az NSO TV nemrég elevenítette fel a 2008-as divízió I-es világbajnokság örömpillanatait a Vasasban dolgozó, négy „Szapporói hőssel”. Szuper Levente, Ladányi Balázs, Horváth András és Peterdi Imre így emlékszik az A csoportba való feljutásra:

֍ Nem beszélt senki a feljutásról, csak csináltuk a dolgunkat, és nagyjából az ukránok elleni meccs utolsó tíz percében esett le, hogy nyerhetünk is. Az egésznek a kulcsa az volt, hogy nem álmodoztunk. (Ladányi Balázs, Horváth András)

֍ Ez is olyan vb-nek indult, hogy mindenkit végigverünk, majd az A csoportból leeső csapattól kikapunk és megint hoppon maradunk, mint előtte ez megtörtént néhányszor. A felkészülés sem volt ideális, két napot voltunk együtt az utazás előtt, időeltolódás, csapat negyedének nem jött meg a felszerelése. Lehet, hogy pont ezt tette sikeressé, nem görcsöltünk rá. (Ladányi Balázs)

֍ Ehhez kellett Pat Cortina személye is, hogy nem álmodoztunk, meccsről meccsre mentünk előre – ezt a szemléletet ő hozta be először Magyarországra. (Szuper Levente)

֍ Ilyen érzés lehet, amikor a szülőszobában a karodba fogod a gyermekedet. Határtalan boldogság. Az a különbség, hogy tudod, a baba kilenc hónap után érkezik. De ezt nem várta senki, hatalmas meglepetés volt. (Horváth András, Ladányi Balázs)

֍ Életemben nem sokszor éreztem ilyet: abban lubickoltam, hogy a társ örül, moziztam egy jót a lefújás után, hogy ki hogyan reagál, őrjöng, kihez megy oda, vagy amikor odajön hozzám, mit mond. (Szuper Levente)

֍ Nem túl gyakori, hogy külföldi edző olyan érzelmekkel legyen a válogatott iránt, hogy megkönnyezi a sikert. Az hozta ki belőle, hogy látta, mennyit dolgoztunk érte és mit szabadított fel bennünk. (Ladányi Balázs)

֍ Az ukránok lenéztek minket, jöttek az utcán és egyáltalán nem akartak köszönni. Akkor tettem magamnak egy megjegyzést, hogy majd holnap megverünk benneteket. És ez hál’ Isten így is lett. Nem voltak elég alázatosak, azt gondolták, ők estek ki az A csoportból, mindjárt fel is jutnak, söröznek egyet – aztán jöttek a magyarok. (Peterdi Imre)

֍ Ami az öltözőben történt… Ott engedtük el igazán magunkat. Patet gyorsan nyakon öntöttük egy tonna cukros löttyel. (Peterdi Imre, Horváth András)

֍ Mentünk a busszal a hotelba, őrjöngtünk, ugráltunk, önkívületi állapotban voltunk. Gabi megfogadta, hogy az aulában megfürdik a szökőkútban, nem díjazták az ötletet az ötcsillagos szállodában, de nem volt esélyük megakadályozni. (Horváth András)

֍ A szó szoros értelmében reggelig mulattunk, nem volt olyan ital a japán éjszakában, amit nem kóstoltunk meg. Megadtuk a módját rendesen. (Horváth András)

Ekkora ünneplés talán nem lesz a Magyar Jégkorong Szövetség 90. születésnapja alkalmából rendezett szeptember 30-ai eseményen, de az mindenképpen okot ad egy-két ital elfogyasztására, hogy egy meccs erejéig ismét összeállnak a magyar hoki hősei. A jégen a főként az 1995-ös világbajnokokból álló finn válogatottal mérik össze az erejüket.

Utánuk a jelenlegi magyar férfiválogatott mérkőzik meg a lengyelekkel, a női válogatott délben találkozik „barátainkkal”, míg a napot gyerekhoki-torna nyitja.

Napközben az MJSZ kulturális programokkal, food-truckokkal, jégkorongos fotókiállítással, floor-ball pályával, Gyerehokizni sátorral várja az érdeklődőket, ahol mindenki ízelítőt kaphat a sportág szépségeiből. Különböző cirkuszi és táncos produkciók mellett lesz, gyermek játszóház is, a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. és a Trefl Hungary Kft. jóvoltából. Az elmúlt 90 évvel kapcsolatban több múltidéző programot és előadást is meg lehet majd tekinteni. Olyan egész napos program sorozattal készül a Magyar Jégkorong Szövetség, ahol életkortól és jégkorongos kötődéstől függetlenül, mindenki jól tudja magát érezni és izgalmas, tartalmas napot tud eltölteni.

A Magyarország-Lengyelország női mérkőzést ingyen lehet megtekinteni. Az esti Magyarország-Lengyelország felnőtt férfi meccsre és a Magyarország-Finnország öregfiúk mérkőzésre pedig kombinált jegy vásárolható többféle kedvezménnyel.

A kijelölt 3 családi szektorban a 14 év alatti gyerekek részére egységesen ezer forintért lehet jegyet venni.

További kedvezményt kaphatnak a vásárlásból azok, akik regisztrálnak a jégkorongszövetség oldalán, vagy IDE kattintanak. Ők e-mailben kapnak egy kupon kódot, melyet a jegyértékesítő rendszerben lehet beváltani. A kedvezmény a családi szektorokba szóló gyerekjegyek vásárlásakor is felhasználható.

6 éven aluli gyermek részére ingyenes a belépés, amennyiben ölben ül.

A mérkőzésre jegyek csak és kizárólag az eventim rendszerében kaphatóak, kizárólag itt lehet a regisztrációs kódot beváltani. Azon weboldalak ahol esetleg a mérkőzés jegyeit szintén árusítják, semmilyen kapcsolatban nem állnak a Magyar Jégkorong Szövetséggel ezért felelősséget sem tud értük vállalni az MJSZ. Online jegyek  ITT vásárolhatóak.

A játéknap pontos menetrendje:

8:00-9:45 Gyerekhoki torna

12:00 Magyarország-Lengyelország (felnőtt női)

16:00 Magyarország-Finnország (öregfiúk)

19:00 Magyarország- Lengyelország (felnőtt férfi)