Sűrű szezonja lesz a serdülő-válogatottnak

2013.10.05. 12:34 |
Pénteken véget ért a szezon első különálló U16-os tábora.

Pénteken véget ért a szezon első különálló U16-os tábora, jövő héten az U15 találkozik a Jégpalotában. A szezon során 3-3 tornán vesz részt a két csapat.

Csütörtökön és pénteken a napi két jeges edzés mellett nem maradtak el a szokásos előadások sem. A program nagyjából ugyanez lesz a jövő hét csütörtökön és pénteken táborozó U15-nél is. A két válogatottnak ebben a szezonban összesen hat megmérettetése lesz, ami fejlődést jelent az előző évekhez képest.

„Ez a második szezon, hogy különvált a serdülő korosztály, vagyis az U15-ösök és az U16-osok számára is külön edzőtábort tartunk – mondta Mercz Orsolya, a serdülő-válogatottak csapatvezetője. – Nagy előrelépés, hogy a tornák számát is növelni tudtuk, idén 3-3 torna vár mindkét csapatra. Ebben az is sokat segített, hogy az Osztrák Jégkorong-szövetséggel nagyon jó partneri kapcsolat alakult ki, hosszú távú utánpótlás-fejlesztési stratégiájuk részeként ők is több tornát rendeznek. Külön öröm, hogy ennek kialakításában a Magyar Jégkorong Szövetség segítségét is kérték. Idén is megrendezzük a már hagyományos kaposvári Négy Nemzet Tornát, az U16 Tilburgban, az U15 pedig Rigában egy nagyon színvonalas nemzetközi tornán zárja a szezont.”

A serdülő-válogatottak tornái a 2013-14-es szezonban

U15

2013. december 18-20. Négy Nemzet Torna, Linz (AUT, ITA, SLO)
2014. február 6-8. mérkőzések Ausztriával