Stipsicz, Odnoga és Williamson a legjobb

2016.02.07. 10:30 |

A Héraklész Gálán díjazták 2015 legjobb utánpótláskorú versenyzőit és edzőit. A jégkorongozók közül Stipsicz Bence és Odnoga Lotti érdemelte ki az elismerést, Glen Williamson lett az év edzője.

Mintha mesebeli bálba érkeztek volna a fiatal sportolók, edzőik és családtagjaik, olyan színpompás látvány fogadta őket a Kongresszusi Központban tartott Héraklész Gálán. A Magyar Olimpiai Bizottság által szervezett ünnepélyes díjátadón az elmúlt év legjobb utánpótláskorú versenyzőit köszöntötte a sportszakma, s bizony bőven volt mit ünnepelni, hiszen rendkívül sikeresen szerepeltek 2015-ben is magyar fiatalok.

A gálán az év legeredményesebb utánpótláskorú férfi és női versenyzői, illetve csapatai mellett a sportágankénti legjobbakat is díjazták: jégkorongban Stipsicz Bence és Odnoga Lotti érdemelte ki az elismerést.

Mindketten remek évet tudhatnak maguk mögött, Stipsicz amellett, hogy tagja volt a divízió 2/A világbajnokságot nyert U20-as válogatottnak, tizennyolc évesen alapemberévé vált a MAC Budapest MOL Liga-csapatának. A hátvéd teljesítményét a magyar férfi felnőttválogatott szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz is értékeli, hiszen meghívta a a jövő hétvégi budapesti Olimpiai Selejtező Tornára készülő bő keretbe.

„Óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy én is díjazottak között lehettem a Héraklész Gálán, és találkozhattam az ország legjobb fiatal sportolóival – mondta Bence az elismerésről. – Még keményebb munkára ösztönöz, hogy elérjem a céljaimat.”

Odnoga Lotti egyik álma már 2015-ben valóra vált. Az U18-as és a felnőttválogatott tizenhét éves kitűnősége szeptember óta az Egyesült Államokban kergeti a pakkot, egészen pontosan a Saxtons River-i magániskolában, a Vermont Academyn tanul, és jégkorongozik. Miután a díjátadóra nem tudott hazautazni, az elismerést szülei vették át a szapporói hősök egyikétől, az NHL-t is megjárt kapustól, Szuper Leventétől.

Nem gondoltam, hogy valaha megkapom ezt a díjat, nagyon sokat jelent nekem – írta Lotti a tengerentúlról. – Megtisztelő, hogy abban a sportágban ismertek el, amelyet a világon a legjobban szeretek. Egyben motivációt is jelent, hogy még jobb eredményeket érjek el, illetve érjünk el a válogatottal. Ezúton szeretném megköszönni edzőimnek, Bartalis Józsefnek, Ágh Tibornak, Nagy Andrásnak, Marton Tibornak, Fodor Zoltánnak, Buzás Norbertnek és Stephanie Boulaynak a rengeteg segítséget, hogy mindenben támogattak, valamint a csapattársaimnak, akik mindig mellettem voltak a jégen!

A játékosok mellett az év legjobb utánpótlásedzői is elismerésben részesültek, jégkorongban ezúttal a sportág utánpótlás programját irányító kanadai szakembert, Glen Williamsont díjazták. Miután ő sem tudott jelen lenni a gálán, videóüzenetben köszönte meg a díjat, s elmondta, edzői csapatával olyan hokisok nevelésére törekszik, akik a jövőben a téli olimpián képviselhetik Magyarországot.