Régi ismerősök érkeznek a Sárközy Emléktornára

2024.10.08. 09:05 |

A lengyel, az olasz és a szlovén csapat lesz az ellenfél a Tüskecsarnokban.

November 7. és 9. között rendezik meg a Sárközy Tamás Emléktornát Budapesten. Az A csoportos világbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott sorrendben a lengyel csapattal, az olaszokkal, valamint a szintén az elitben szereplő Szlovéniával találkozik.

A szlovén és az olasz válogatottról vannak friss emlékek, hiszen májusban a bolzanói vb-n mindkettőt sikerült legyőzni, és az akkor feljutást ért. A lengyelekkel tavasszal játszottak a mieink dupla felkészülési meccset, győzni ellenük pedig legutóbb 2020 decemberében sikerült.

"Az olimpiai selejtezőn az volt a kérdés, hogy képesek vagyunk-e úgy dolgozni az erősebb csapatok ellen is, hogy helytálljunk. Ebben szerencsére jelesre vizsgáztunk, a három vereség ellenére is. A Sárközy Tamás Emléktornán másfajta kihívás vár ránk, hiszen jobban kell uralnunk a játékot, többet lesz nálunk a korong, és más helyzet, amikor építkezni kell. Másféle információkat kapunk a játékosokról, ami ugyanolyan hasznos és fontos lesz. Az a cél, hogy előrelépjünk csapatként, és néhány fiatalnak megadjuk a bizalmat" - mondta Majoross Gergely szövetségi kapitány.

A jegyárakról és a jegyértékesítés menetéről hamarosan tájékoztatjuk a szurkolókat.

2021-ben nevezték el Sárközy Tamásról, az MJSZ egykori elnökéről az őszi felkészülési tornát. A legutóbbi két évben az olasz csapat végzett az élen.

A Sárközy Tamás Emléktorna programja:

2024. november 7., 15.00 Szlovénia–Olaszország
2024. november 7., 18.45 Lengyelország–Magyarország