Rózsaszínbe öltöznek a jégpályák

2014.10.07. 15:05 |

A Girls’ Hockey Weekend a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) által elindított eseménysorozat, melyhez a világ számos országában csatlakoznak a női jégkorong kedvelői, hogy népszerűsítsék a női jégkorongot és játékosokat toborozzanak. Ezen a hétvégén Svédországtól Új-Zélandig a lányok veszik birtokba a jégpályákat, gyerekek és felnőttek, kezdők és haladók ismerkedhetnek a jégkoronggal világszerte. Idén Magyarországon 4 jégpályán fog a lányokról szólni az október 11-12-i hétvége.

Budapesten a káposztásmegyeri Jégpalotában kerül sor a teljesen ingyenes eseményre, ahol szombaton és vasárnap is reggel 9 órától regisztrációval kezdődik a program, amely alatt női U15-ös válogatott edzését tekinthetik meg a kilátogatók. Majd 10 és 12 óra között a jégkorong iránt érdeklődő lányok vehetik birtokukba a jeget, ahol kipróbálhatják a kapura lövést, korcsolyázhatnak, trükköket leshetnek el a felnőtt és korosztályos női válogatott játékosoktól, sőt együtt játszhatnak és szórakozhatnak velük a jégen. Emellett természetesen a hétvége elengedhetetlen résztvevője, Csúszka is jelen lesz.

A budapesti rendezvény két napjának programja tehát teljes mértékben megegyezik, mindenkit tárt karokkal vár a női hokis közösség kortól függetlenül! A helyszínen lehetőség van korcsolya bérlésére, illetve korlátozott számban hokiütőt is biztosítunk a résztvevők számára. A belépés díjmentes.

A helyszínek:

Budapest, Jégpalota , október 11. és 12. 9 órától 12:00-ig,
Székesfehérvár, október 11. 12.30-tól,
Miskolc, október 12. 14:00-15:30,
Dunaújváros, október 12. 13:00-15:00.