Robog a Ferencváros

2017.10.29. 23:22 |

Sorozatban negyedik meccsét is megnyerte az FTC az Erste Ligában, így már dobogós. Peter Sevela eszén nem tudtak túljárni a brassóiak, 47 lövést hárított.

Az első harmadban a Ferencváros volt fölényben, többet birtokolta a korongot és több helyzetet is dolgozott ki. Az első gól a nyolcadik percben született: Vladimir Dubek ment el a koronggal a bal oldalon, megkerülte a kaput, majd a mélységből érkező Henrich Jaborníkhoz passzolt, aki kapásból lőtt Polc kapujába.

A második játékrész tovább növelte előnyét a zöld-fehér csapat. A 29. percben emberhátrányban Jereme Tendler szerzett gólt, majd két perccel később Rafaj Attila is eredményes volt.

A Ferencváros magabiztosan őrizte a vezetést, emberhátrányban is jól állta a sarat, Sevela pedig minden brassói kísérletet hárított. A hajrában a kapust is lehozták a vendégek, és Owen kiállítása miatt hat a négy ellen támadhattak, de a Fradi ezt is kihúzta.

Az FTC sorozatban negyedik Erste Liga-meccsét nyerte meg, a Magyar Kupa-mérkőzésekkel együtt immáron hatodik tétmérkőzésén maradt veretlen, és felzárkózott a tabella harmadik helyére.

Ferencváros-ASC Corona Brasov  3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Nyilatkozat

Greg Lindqvist, FTC: „Két héten belül a hetedik mérkőzésünket játszottuk. Ez érződött a társaságon, nem voltunk olyan gyorsak, mint pénteken az Újpest ellen, nem léptünk ki a komfortzónánkból. Viszont dicséret illeti a játékosokat, hogy így is be tudták húzni a mérkőzést. Nagyon sokat számított, hogy Tendler emberhátrányban tudott betalálni 1-0-nál, ez eldöntötte a mérkőzést. Nagyon örülünk a három pontnak, és most már az erdélyi túránkra koncentrálunk, hiszen a jövő hétvégén újra összecsapunk a Brassóval, ezúttal idegenben, ami egy nagyon nehéz találkozó lesz.”

Martin Lacroix, Brassó: „Három pontért érkeztünk, bár tudtuk, hogy a Ferencváros jó formában van, és nem lesz könnyű dolgunk. Úgy kezdtük a meccset, ahogy elvártam, de hiába irányítottunk többet, mégis a Fradi volt eredményes. A második gól volt a fordulópont, utána nehéz volt visszajönnünk a meccsbe. Az eredmény talán kicsit túlzó. Törékeny a csapatunk, nagy rajtunk a nyomás amiatt, hogy nem a várakozások szerint teljesítünk, és jobb helyen kellene állunk. Ki akarunk kerülni ebből a helyzetből, és megtaláljuk a módját, hogy sikerüljön is.”